GENERALUL … Comandant instructor de pionieri!

Cine dorea să facă o carieră de succes în regimul suspendat peste noapte în decembrie 1989, o lua de jos. Era imposibil să arzi etapele, aşa cum se întâmplă în democraţie, din primar de mic oraş să ajungi preşedinte de ţară. În anii ’80, Klaus Iohannis nu visa la revoluţii, la mişcări anticomuniste. Calitatea de profesor de mini-oraş cum era și este Agnita (jud. Sibiu) forța limitele conștiinței, obligându-l să escaladeze potecile încâlcite ale materialismului ştiinţific, care să îl ducă spre posibilul vârf al carierei de profesor în reședința de județ.

Ambițios aidoma unui sas fără casă, obișnuit să stea încă din copilărie cu chirie, Iohannis a făcut primul pas în viitoarea carieră de lider comunist în 1986 când și-a luat angajamentul, în fața colectivului de tovarăși profesori din cadrul Școlii Genrale Nr. 2 Agnita, să educe în spirit revoluționar pionierii școlii.

Ajuns instructor de pionieri, tovarășul profesor Iohannis ia cu jumătate de normă și în planul de activități PTAP (Pregătirea Tinerilor pentru Apărarea Patriei), zorii carierei fiind abia la început. Aici îl găseşte o inspecţia didactică pentru definitivat, anul 1987 fiind unul de bun augur în evoluţia viitorului politruc.

Dar … nenorocire! Anul 1989 retează neiertător cariera promiţătoare a tânărului comunist Klaus Iohannis, ocupat până atunci cu „orientarea ideologică-politică şi realizarea sarcinilor educative” ale elevilor, cu realizarea unei concepţii materialist-didactice despre lume şi viaţă la elevi”!
Astfel, s-au prăbuşit speranţele unui tânăr tovarăş dedicat activităţii educative „în calitate de diriginte, comandant instructor de pionieri”, coordonatorul unei brigăzi ştiinţifice care a strălucit prin audierea referatului: De ce este întuneric noaptea? Cum s-a format Unversul.

Tot răul spre bine. Zdrobit de pumnii primiţi în plexul cariere comuniste, în zorii democrației tovarășul profesor de mini-oraș s-a reciclat în domn, din domn în vânzător de copii, iar din vânzător în primar în orașul la care visa să ajungă abia după ce ar fi urcat treptele educației socialist-științifice. Istoria i-a oferit o scurtătură.

Evoluția lui Iohannis este similară cu traiectoria lui Augustin Lazăr, complice la actele criminale de la Închisoarea Aiud.

Ce însemnă destinul! Cei doi s-au întâlnit. Cei doi şi-au unit destinele în cadrul unui mariaj democratic, în care absolut nimeni, nici măcar ei, nu poate explica ascensiunea unui comandant de pionieri în funcţia de preşedinte de ţară, şi a unui procuror dedicat cauzei socialiste în funcţia de procuror general de ţară.

Ce curvă este Istoria!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2019, Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la GENERALUL … Comandant instructor de pionieri!

 1. Sorin spune:

  „Materialist-DIALECTICE” – aceasta este (era) și formula din „limba de lemn” a vremii; și ASTA ȘI SCRIE (chiar dacă puțin stâlcit) în facsimilul prezentat.

  Dacă priviți mai cu atenție, veți vedea că :
  – e adevărat că după primele două litere („d” și „i”) apare o „struțo-cămilă : „a” și „l” sunt scrise atât de legat una de cealaltă, încât pare c-ar fi un „d” acolo; dar, nu, nu este;
  – „cheia de control” este reprezentată de următoarea literă – care ÎN MOD CLAR, extrem de lizibil, este un „e”.
  Ori ar fi un cuvânt fără sens … „didectice”, rămânând doar varianta „dialectice” (chiar dacă, e drept, repet, „a” și „l” sunt aproape sudate, astfel că dau impresia, falsă, că este „d”).

  În rest, felicitări pentru demersul jurnalistic, pentru care vă adresez mulțumiri

 2. Pingback: MITOMANUL NE CREDE PE TOȚI IDIOȚI! | Octavpelin's Weblog

 3. Veverita curioasa spune:

  ..si totusi: de ce e intuneric noaptea?

 4. Rosioru Montaniard spune:

  „realizarea unei concepţii materialist-didactice despre lume şi viaţă”, sigur? Un pic de documentare n-ar strica… Ce-i aia „concepţie materialist-didactică (despre lume şi viaţă)”? Herr Iohannis se straduia pentru „realizarea unei concepţii materialist-dialectice despre lume şi viaţă”, probabil… (-;

  • Dan Tomozei spune:

   Lecturați documentele atașate și veți găsi citatul pe care … „probabil” doriți să îl adaptați experienței materialist-științifice!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.