„Pericolul” Ioan-Aurel Pop trebuie oprit!?

A trecut doar o săptămână de la alegerea în funcția de Președinte al Academiei Române, mai sunt alte șapte zile până la preluarea oficială a funcției, însă eruditul Ioan-Aurel Pop (foto) este conturat, în presa „occidentală cu orice preț”, un pericol ce trebuie oprit! Un pericol pentru care sunt inventate acuzații la modă, care prind la publicul naiv, bolnav de senzațional, ahtiat să demoleze, necum să pună o cărămidă la zidirea țării … sau măcar la cea proprie.

Nerușinarea celor de la „Revista 22” este specifică Grupului de Dialog Social (GDS), o grupare de intelectuali recunoscuți pentru dubla măsură utilizată în raport cu normalitatea: cu marjă de eroare în cazul prietenilor, cu fățărnicie și dispreț în cazul celor care au făcut o datorie de onoare din a vorbi apăsat, cu mândrie, despre români și România. Aceasta nu are cum să placă promotorilor urii, dezbinării, imoralității, defăimării, uzurpării și trădării României.

Academicianul Ioan-Aurel Pop este un pericol pentru promotorii convingerilor multi-naționaliste, pentru cei care au pervertit adevărul, esența, valoarea, sensul, rostul românesc, motiv pentru care trebuie mânjit și spurcat. Pentru asta, delatorii de la Revista 22 folosesc metode neosecuriste, inventând realități, folosind capete de jumătăți de adevăr, fără legătură cu acuzațiile, livrând public o mizerie care murdărește nu doar personalitatea celui vizat, ci odată cu aceasta Academia Română și România!

Ioan-Aurel Pop, noul preşedinte al Academiei Române

Academicianul Ioan-Aurel Pop, poate cea mai lucidă personalitate din România ultimilor ani, reprezintă un pericol pentru că vine să aducă limpezime, decență, forță și argument, acolo unde predomină impostura și prăbușirea morală. Un astfel de om în fruntea celei mai importante instituții de cultură din România este un pericol pentru cei care au terfelit, până la anulare, sensul și valoarea bunei cuviințe, adevărului, modestiei, măsurii.

Pentru că, în toate, trebuie să existe o măsură. Chiar și pentru cei care s-au îngrijit să se autoproclame noua elită a României, formatoare de false valori, modelate permanent după necesități: când băsiste, când iohanniste, când euro-multinaționaliste, însă niciodată românești și pentru români.

Cu modestia și decența care l-au evidențiat în spațiul public, Academicianul Ioan-Aurel Pop a explicat, stupefiat, pentru PSNews, care este realitatea pe care GDS și Revista 22 o ignoră. Însă, o minciună este aproape impsibil de contracarat cu un adevăr. Ori tocmai pe această situație mizează detractorii de profesie. Detractori care au făcut carieră în luarea la țintă a profesorului Pop. Vezi delirul filozofului Liiceanu.

În mod firesc, Academicianul Ioan-Aurel Pop nu are nevoie să fie apărat  de unul ca mine, însă în fața hidoasei imagini și campanii anti-româniste este necesar să ne ridicăm cu toții.

Pentru că Ioan-Aurel Pop, mai ales din postura de lider al Academiei Române, trebuie apărat în fața imposturii. Pentru că Ioan-Aurel Pop, de la înălțimea funcției sale, este o voce rarisimă în România vremurilor globaliste, o voce care oferă certitudinile obligatorii, pietrele de temelie necesare conștiinței naționale, decente!

Pentru a înțelege șansa pe care România o are prin alegerea profesorului Ioan-Aurel Pop în funcția de Președinte al Academiei Române, cei neobișnuiți cu lectura ar trebui să facă măcar efortul de a percurge prezentarea intitulată „Istoria şi semnificaţia numelor de român/valah şi România/Valahia” (Acad. Ioan-Aurel Pop, 2013). Apoi, cu siguranță vor fi stârniți să afle mai mult despre sine și despre omul care are, între multe alte misiuni, obligația de a impune decența în România. Cel puțin pentru a promova la nivelul conștiinței publice „Apelul Academiei Române pentru IDENTITATE, SUVERANITATE ŞI UNITATE NAŢIONALĂ!„, al cărui inițiator este.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

28 de răspunsuri la „Pericolul” Ioan-Aurel Pop trebuie oprit!?

 1. Pingback: „Pericolul” Ioan-Aurel Pop trebuie oprit!? - Anonimus

 2. Pingback: În apărarea profesorului Ioan Aurel Pop. De ce președintele Academiei Române NU a fost nici colaborator nici informator al Securității. Patru jurnaliști și cercetători CNSAS explică. Colegiul CNSAS se autosesizează? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

 3. Valy spune:

  Binențeles că,distinsul profesor I.Ă.Pop este „un pericol” pentru semidocții,de fapt pentru ANALFABEȚII,care s au cocoțat în vârf .Într o țară în care,SINGURA preocupare a „aleşilor noştri” este să legifereze hoția,şi „să ajute” aceasta”masă de manevră” să trăiască la limita sărăciei,pentru a o controla mai bine,nu ne mai miră nimic….şi dacă ne lăsăm călcați în picioare,ne merităm soarta.

 4. Valy spune:

  CHIAR NU E DE MIRARE !cum apare un om de BUN SIMȚ,de BUNĂ CREDINȚĂ,nu msi spun..PATRIOT,imediatJIGODIILE neocomuniste îl împroşcă cu noroi-şi asta e o tactică veche ce prinde de minune la…Pronstime-ca doar avem specialişti în dezinformare şi scenarii….Cei care iubesc această țară sunt.”naționalişti”în schimb trădătorii,vânzătorii,cei care au distrus această țară sunt ridicați şi i VOTĂM în continuare BRAVOS NAȚIUNE!Tineretul(care poate are mintea mai aerisită,# REZIST,STRADA -SINGURA SPERANȚĂ !

 5. Popa Valeriu spune:

  TOATA STIMA PTR. DISTISUL ACADEMICIAN .- Merita felicitati toti cei care l-au ales in functia de Presedinte al Academiei !
  Dar ma intreb , ce ar trebui sa facem ca sa alegem un Presedinte al tarii , roman
  de-al nostru , patriot ,asa cum este d-ul profesor Aurel Pop ?
  Romani, treziti-va odata ! Noi suntem majoritatea in tara asta , asa ca putem sa gasim un ROMAN adevarat , nu gunoaie vanetice , iesite la suprafata dupa asa zisa revolutie!

 6. Ioan Mohora spune:

  CeI care isi aroga menirea de a influienta mersul lumii spre sacul lor ,de tezaure, ,influienta , control si dominatie culturala ,publicistica, manipulare , nu au cartit la numirea in fruntea Academiei Romane a unor nulitati si impostori aserviti strainilor , sau chiar ostili interesului Romaniei legat de insanatosirea morala ,spirituala , culturala…!!! Cand apare in fruntea academiei noastre un om de-al nostru , un roman adevarat , de o moralitate si corectitudine ireprosabile , un eminent om de stiinta cu o vasta cultura , o inteligenta sclipitoare , un campion al elocintei si un mare patriot care iubeste poporul roman si istoria sa , cand apare un astfel de om , il numesc pe domnul : IOAN AUREL POP , acesti fosti si actuali culturnici bine plasati din paienjenisul care inflameaza diverse structuri romanesti politice ,din educatie ,cultura , presa , informatii, intra in panica ,isi simt amenintata influienta si posturile caldute bine platite in care paraziteaza ! Nu e pentru prima data cand astfel de structuri care stau la panda , bine informate , intervin incercand sa influienteze in rau pentru noi , in favoarea lor , mersul lucrurilor !!!

 7. ION GHETU spune:

  Asa au defaimat invatamintul ROMANESC si nu le au recunoscut diplomele peste hotare ca erau mai destoinici ca ei si acum vor sa distruga intreaga cultura sa nu mai avem pic de demnitate si valoare rusine celor de la revista 22 ,nu cumva sunt sustinuti de vreun ONG deal lui SOROS ?

 8. Vasile Trif spune:

  Unor defaimatori a poporului roman gen Patapievici,P..lesu etc.le-ar fi placut sa fie pe viata Presedinte a Academiei Romane,academicianul blasfemiator de cele sfinte,Eugen Simion,care-l pupa in cur pe Adrian paunescu.pt.niste boraturi de blasfemii abominabile.Sunt asa de bulversat,incat postez din nou pe fbk.”isprava”celor doi derbedei!

 9. Balaj Vasile spune:

  Trebuie stiut adevarul. Cel mai corect este ca Ioan-Aurel Pop sa spuna tot ce trebuie. Si eu am terminat la UBB, in 1972 si am fost seful UTC pe an de studiu. Am fost primit in PCR, la sfarsitului anului V, unde au votat academicieni, membri corespondenti, profesori universitari, conf. etc., dar a fost solicitat sa colaborez… In schimb prietenul meu din Manstireni a fost colaborator. Nu am nici o informatie ca ar fi facut rau la cineva. ????

 10. Mitică spune:

  În căutarea audienței ( care este inexistentă sau cu minus – ) o revistă ( ??? ) care funcționează cu bani publici , consideră că atacarea Academiei Române este în interesul românilor , care români plătesc denigrarea unui român . Românii nu mai trebuie să plătească denigrarea oricărui ROMÂN !!!

 11. Pingback: De ce vor „multiculturaliștii” din România și din Occident capul patriotului Ioan Aurel Pop, noul președinte al Academiei Române? - Revista România Culturală

 12. Pingback: În apărarea profesorului Ioan Aurel Pop. De ce președintele Academiei Române NU a fost nici colaborator nici informator al Securității. Patru jurnaliști și cercetători CNSAS explică. Colegiul CNSAS se autosesizează? | Ziaristi Online

 13. Pingback: În apărarea profesorului Ioan Aurel Pop. De ce președintele Academiei Române NU a fost nici colaborator nici informator al Securității. Patru jurnaliști și cercetători CNSAS explică. Colegiul CNSAS se autosesizeaza sau trebuie tras la raspundere in corpore? | Ziaristi Online

 14. ȘTEFAN MELINTE spune:

  IOAN AUREL POP ESTE O PERSOANĂ CARE SE BUCURĂ DE CREDIBILITATE ÎN FAȚA ROMÂNILOR.

 15. vasile spune:

  Te apucă furia când citești ce mizerii scriu unii, așa-ziși intelectuali, despre un OM care este apreciat de majoritatea cetățenilor români. Așa a pățit și Eminescu-respectând proporțiile, evident- de a sfârșit, săracul, într-un sanatoriu?! Cum se suportă indivizii ăștia, care știu că fac rău, pentru o mână de bani?! Cât de ticălos poți să fii, să scrii despre un OM, că a făcut și a dres, când știi sigur,
  că este o invenție?!

 16. Costin spune:

  ~Cercetătorul” Hodor de la CNSAS este un necopt la minte, iar cei de ”22” sunt niște golani cu pretenții. Neromâni.

 17. voicu spune:

  A-i reproşa distinsului academician faptul că a fost colaborator al fostei securităţi, chiar dacă, prin absurd, ar fi adevărat, este ca şi cum i-ai reproşa lui Hagi că a mâncat seminţe pe stradă când era junior, lui Nadia că a fugit din ţară sau lui Halep că nu ştiu ce ar fi făcut în tinereţe sau copilărie. La toţi aceştia, precum domnului academician, este mai important de 1000 de ori valoarea, ceea ce au dat ţării şi lumii prin talent, har, muncă şi… învăţătură. Statul român ar trebui să reacţioneze faţă de astfel de acţiuni denigratoare la adresa adevăratelor valori ale acestui popor şi să-i pună cu botul pe labe pe toţi derbedeii aşa zisei elite intelectuale care-şi bat joc de oricine, oricând şi în orice mod. De mult nu am avut un om de asemenea valoare, un român patriot adevărat, cu dragoste de neam şi ţară. Să-l apărăm, să nu-l lsăm ca pe marele Eminescu să-l scoată dein peisaj marii „democraţi” europeni şi slugile lor (în fapt nişte gunoaie) din România.
  Doamne ajută!

  • Struta Dionisie spune:

   Luarea de pozitie cred ca trebuie facuta la emisini televizate , la acele canale care au lucratori de presa cu simt patriotic real.
   In acest mod mai multi romani ar avea acces la informatii reale despre ceea ce se intampla .

 18. Mihail spune:

  Romania are mai multi dusmani in interioor dacat in afara

 19. eliodora spune:

  22 sunt cei mai periculsi oameni…

 20. remus hadarean spune:

  Am citit cu stupoare noaptea trecuta ineptiile detractorilor care s-ar fi vrut – ei ori coalitii – pe respectivul fotoliu. Poate s-a gasi cineva la CNSAS care sa faca lumina : a fi trecut pe un banal tabel e sinonim cu a contribui la supravegherea unei persoane prin a face informari si rapoarte incriminatoare?

 21. Doamne ajuta și mult succes DOMNULUI profesor universitar doctor IOAN AUREL POP.

 22. Doamne ajuta și mult mult succes in activitatea DOMNULUI profesor IOAN AUREL POP .

 23. Valentin din Chișinău spune:

  Doamne, ajută la toată fapta bună!

 24. Valentin din Chișinău spune:

  Istoricul Ioan A.Pop este o Valoare incontestabilă a Elitei naționale Românești de la începutul acestui nou sec.XXI! Cinste și Respect! Doamne, ajută, la toată fata bună!

 25. Rotaru Neculai spune:

  Niste dobitoci de la murdara „revista 22” (ar trebui scrisa cu litere minuscule precum ii sunt meritele) nu ne pot impiedica sa avem un valoros Presedinte al Academiei Romane.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.