Hormoni și gelozie în jocurile anticorupție din România!

Fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, Laurei Codruța Kovesi (LCK/foto), dispunea arestări pe criterii emoționale, hormonale și de gelozie, rezultă din încheierea dosarului aflat la Înalta Curte de Casație și Justiție din România care o vizează pe LCK, în care fostul premier Victor Ponta a fost audiat în calitate de martor.

Potrivit declarației date sub stare de jurământ, fostului premier Ponta a arătat că fostul procuror șef LCK a lansat amenințări cu arestarea în cazul în care un prieten va mai discuta cu o altă femeie. În cazul menționat de premierul Ponta, este vorba de fostul deputat Sebastian Ghiță (de care Kovesi era îndrăgostită) și de fostul ministru Elena Udrea. (Sursa: ANTENA 3)

Coincidența face că atât pe numele lui Sebastian Ghiță, cât și pe numele Elenei Udrea, au fost emise mandate de arestare din partea Direcției Naționale Anticorupție. Dacă Elena Udrea a fost arestată, Sebastian Ghiță a scăpat de arest fugind din România, în prezent fiind azilant în Serbia. Ulterior, după ce a fost liberată din arest, și Elena Udrea a părăsit România fiind în prezent azilantă în Kosta Rica.

Solicitat de să ofere o reacție, Sebastian Ghiță a declarat la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3:

„Kovesi îţi spunea drept în faţă: ‘dacă mă mai enervezi, te arestez’, ‘dacă nu dai afară jurnalista nu ştiu care, te arestez’. Sigur că ai o rezistenţă ca om la chestiile astea, la început crezi că e o glumă, dar la sfârşit îţi dai seama că dacă se trezeşte prost dispusă… ea aşa făcea, se trezea prost dispusă şi aresta pe cineva în România”, „Nu am avut o relaţie sentimentală sau de alt tip nici cu Elena Udrea şi nici cu Codruţa Kovesi. Codruţa era o tipă OK la început, am spus-o de multe ori… Domnul Băsescu a introdus sentimentalismul în politică şi în treburile ţării, atât în ceea ce o priveşte pe Codruţa cât şi pe Elena”.

La rândul său, Elena Udrea a declarat la Antena 3, după ce a văzut depoziția fostului premier Victor Ponta, că:

„L-am mai auzit pe Sebastian Ghiță în interviul dat lui Ion Cristoiu spunând că l-a amenințat Kovesi că, dacă mai vorbește cu mine, îl arestează și pe el și pe mine. Dar eu am crezut că se referea la ce discuta el cu mine, nu m-am gândit că era o chestie de femeie geloasă care nu voia să-l vadă cu alta”, „Din geloziile unei femei, eu stau acum în Costa Rica cu copilul. A fost această reacție a mea să mă gândesc că am avut dreptate. Mi-a fost jenă să spun că m-am gândit la asta”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.