Din dragoste de GRECO, Iohannis a dat la gaură

Pasiunile sunt ca lecturile, mergi până la capăt sau nu te apuci. În aceste limite levitează președintele României în relația cu țara, cu problemele și realitatea. Și-a bătut joc de țară încă din campania electorală 2014. Uite că îi merge bine și în 2019. De la case și tenis de câmp a trecut la golf. Dacă în 2014 a considerat că profesorii sunt ghinioniști idioți care nu știu să fure case de la stat ca să încaseze ilegal spre juma de milion de euro, în 2019, în precampanie electorală, Iohannis dă la găuri. Între gaura 1 – Guvernarea PSD și gaura 2 – Raportul Greco, Iohannis a dat ordin unității CSM, confirmând încă odată că este principalul executant al intereselor străine în România!

Spațiul de acțiune al acestui dezechilibrat social-imobiliar este limitat la confort și putere. Am repetat până la obsesie dacă nu cumva România este egală cu Sibiul și uite că ajung să constat că am dreptate. Scriam în urmă cu aproape cinci ani că, la Sibiu, Iohannis își negocia contracandidații la funcția de primar. Iată că acum își negociază contracandidații la președinție. Asta pentru că PSD a ajuns reprezentarea politicii în genunchi. Și nu doar pentru că ministrul pesedist al Justiției se laudă cu poziția în care și-a petrecut suficient timp încât să prindă gustul și înțelegerea poziției.

Iohannis, acelaşi scenariu. Este România egală cu Sibiul?

Iată că, după execuția politică a liderului Liviu Dragnea, PSD a devenit gaica de care Iohannis își agață obsesiile și bătaia de joc la adresa țării, cu precădere în domeniul Justiției. Raportul GRECO, demontat de somitățile din domeniul Justiției, este adulat de Klaus Iohannis și Ana Birchall (PSD), ministrul care a renunțat de mult la deminitate și onoare, alegând o viață în genunchi.

Cert este că Judecatoarea Gabriela Baltag l-a pus la punct pe Iohannis, care a ordonat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se ralieze acțiunilor pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, altfel spus a ordonat, din nou, protejarea torționarea de timp nou Laura Kovesi. Gabriela Baltag a fost suficient de clară când a arătat că Iohannis “confundă CSM cu fidelii dorințelor lui. Jos mâinile de pe Justiție, domnule presedinte” (luju.ro)!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2019, Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.