Klaus Dăncilă sau cum apune Soarele din diaspora!


Insist să arăt că lipsa de normalitate promovată în România de președintele în funcție ne-a adus în situația de a avea de ales între Klaus Dăncilă și Viorica Iohannis! Cei doi sunt frați univitelini. Au același număr de gene în cromozomul X cam câte are masa votantă a lui Iohannis (statisticile BEC arată că 40% nu au finalizat liceul). Cam puțin pentru o țară atât de deșteaptă și pentru unul care promovează România educată și normală! 

Prezidențialele 2019 sunt de o plictiseală similară cu filmele în care originalul Piedone (Bud Spencer) căra pumni adversarilor care se tăvăleau în sunetele puse la montaj. Iohannis nu dă pumni. El doar se bucură de protecția celor care îi bagă adversarii la pușcărie sau îi îneacă în oceanul de ridicol și furie al electoratului suficient de prost pentru a înțelege realitatea, dar evident în drept să voteze un exponent al grețoasei imposturii.

Învingătorul din acest plagiat electoral 2019 este ceea ce își dorește poporul român, respectând valoarea morală și intelectuală. Aici nu este loc de partide sau doctrine.

Dacă avem în turul II un candidat sigur învingător în persoana lui Klaus Dăncilă, ce ne mai mirăm că diaspora este disperată să voteze? Dublarea numărului celor care au votat în afara României (de la peste 350.000 în luna mai a.c.) arată că democrația românească aparține nu doar politic ci și electoral celor de afară.

Cele peste 660.000 de voturi adunate în cele trei zile de scrutin de acum reprezintă aproape 10% din masa celor care și-au exprimat opțiunea de vot. Adică … suficient pentru a decide din afară cine să conducă în interior. Dar asta face deja parte din România normală!

Klaus Dăncilă este deja pașă peste România pentru încă cinci ani. Cu sau fără turbanul de criză primit de la Trump, Klaus Dăncilă ne va ține  încă o vreme lecții despre toxicitatea PSD și … cam atât. Pentru că în mod real doar atâta poate. România educată și normală începe și se termină acolo unde primarul a fost interesat cândva în mod real de români. Nicicând!

Fiți deștepți, măcar peste două săptămâni. Unul este Viorica Iohannis!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în ALEGERI 2019, Analize - Comentarii, De departe ... România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.