China a făcut din nou imposibilul posibil: SPITALUL CONSTRUIT ÎN ZECE ZILE!

Autoritățile din Wuhan au inaugurat primul spital improvizat construit de la zero, la instalarea dotărilor medicale, în doar zece zile, construcție rezervată luptei împotriva noului tip de coronavirus. Spitalul Huoshenshan (Muntele Zeului Focului) a fost livrat duminică, iar luni a fost inaugurat în cadrul unei ceremonii restrânse la care au fost prezenți constructorii, medicii și militarii care vor coordona activitățile.

Începând de astăzi, 3 februarie 2020, 1.400 de cadre medicale militare au preluat sarcina tratării pacienților internați la Huoshenshan. 950 de cadre medicale militare din cadrul Forței de sprijin logistic a Armatei Populare de Eliberare (PLA) și 450 de cadre medicale din universitățile medicale ale armatei, marinei și forțelor aeriene ale PLA, au preluat misiunile de salvare de la Wuhan, în spitalul care are 1.000 de paturi.

În rândul personalului medical se află mulți medici care au participat la eforturile de eradicare a SARS din 2003, la misiunile anti-Ebola din Sierra Leone și Liberia, majoritatea având o experiență vastă în tratarea bolilor infecțioase. Alături de echipele medicale se află 15 experți medicali care vor avea rolul de a coordona acțiunile de prevenire și control a epidemiei în cadrul spitalului.

APEL DIN CHINA: Opriți isteria coronavirus, păstrați decența și rațiunea!

Directorul șantierului, Fang Xiang, managerul al Third Engineering Bureau China Construction Co. Ltd., a declarat că în mod normal un spital de asemea dimensiuni se construiește în cel puțin doi ani. „Este nevoie de cel puțin o lună pentru a construi o clădire temporară, ca să nu mai vorbim de un nou spital pentru boli infecțioase.” Apoi, având un număr mare de lucrători migranți, asigurarea hranei și adăpostului a reprezentat o altă provocare majoră.

Cu toate acestea, în perioada 23 Ianuarie – 1 Februarie, construcția a fost finalizată, iar îndouă zile au fost amenajate și instalate toate dotările medicale necesare tratării cazurilor de infecție cu noul cornavirus confirmate la Wuhan

Aflat în sud-vestul Wuhan, spitalul este departe de zonele cu aglomerare umană a orașului cu peste 11 miioane de locuitori. Arhitecții și inginerii chinezi au realizat proiectul noului spital în cinci ore și au realizat planul de lucru prentru realizarea proiectului în 24 de ore! Apoi, trei companii au primit sarcina să construiască Huoshenshan sub coordonarea The Third Engineering Bureau China Construction Co. Ltd.

Echipe formate din câteva mii de muncitori au acționat în flux continuu, având la dispoziție peste 800 de echipamente și absolut toate resursele materiale necesare pentru ca activitatea de construcție să se desfășorare în flux continuu.

Al doilea spital improvizat aflat în construcție la Wuhan Spitalul Leishenshan, este în curs de finalizare, fiind programat să fie inaugurat la data de 5 Februarie, iar a doua zi să primească pacienți. Leishenshan va avea o capacitate de 1.500 de paturi.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.