APEL DIN CHINA: Opriți isteria coronavirus, păstrați decența și rațiunea!

Privesc de la Beijing isteria generată de mass media din România pe tema noului coronavirus (2019-nCoV) din China și nu pot decât să vă cer să opriți isteria! Vă cer să rămâneți raționali și în limitele decenței, pentru că tot ce se întâmplă în ultima perioadă poate fi încadrat la terorism psihologic și deturnare de la problemele reale!

Trăiesc la Beijing, la 1.250 de kilometri de Wuhan! Daca cei din Beijing își continuă viața cu decență, respectând recomandările autorităților medicale și administrațive, dând dovadă de o uriașă capacitate de solidaritate și coeziune, pentru ce vă dați de ceasul morții voi cei aflați la aproape 10.000 de kilometri?

Vă cer să nu mai acceptați manipulările media, decupajele stridente din realitatea Chinei! Vă ver să nu mai acceptați isteria generată în țară pe o temă care în China este tratată cu responsabilă acțiune, decență și calm!

Raportările din dimineața asta (31 Ianuarie 2020) arată că în China sunt peste 9.000 de cazuri confirmate cu 2019-nCoV, 213 morți și 130 de cazuri în care s-a reușit recuperarea medicală. Ținând cont de tragedia și drama prin care trec chinezii, ce reprezintă aceste cifre la  1,39 miliarde de locuitori ai țării?

Tot astăzi dimineață, în afara Chinei (adică în toată lumea) sunt raportate 130 de cazuri! Pentru 130 de cazuri faci isterie mondială?

Tot astăzi, înregistrăm prima zi în care a scăzut ritmul de creștere al numărului de cazuri. Este un semn bun, efect al intervenției ferme a autorităților chineze, însă suntem încă în mijlocul perioadei critice de evoluție a virusului.

Pentru că nu cere voie nimănui, China poate ridica un spital în șase zile!

Vă cer să nu scăpați din vedere că isteria la nivel global are mize economice! Nu voi insista acum asupra acestei laturi, însă aduc aminte că suntem în plin război economic SUA-China, în plină reașezare a bazelor OMC și a relațiilor economice globale filtrate de la globalizare, la unilateralism.

Isteria globala pe tema noului coronavirus este folosită și ca un “altfel” de adversar al Occidentului împotriva Chinei.

Pentru limitarea și punerea sub control a 2019-nCoV, în China se acționeză exemplar. Autoritățile, instituțiile de stat și private, organizațiile și oamenii, sunt în deplină coordonare și actionează ca o singură mână. Organizarea este vizibilă de la nivelul grupurilor de blocuri, la cartiere, districte, orașe, provincii etc. China acționează și plătește un preț uman și economic uriaș pentru liniștea întregii planete, nu doar a propriilor locuitori.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Ghebreyesus, a declarat, ieri, că focarul de coronavirus a devenit o urgență de sănătate publică de interes internațional (PHEIC). Declararea PHEIC are ca scop mobilizarea mai multor resurse internaționale pentru a face față epidemiei, NU UN PERICOL IMINENT!

DAR, OMS descurajează sau chiar se opune impunerii restricțiilor de călătorie sau comerț cu China.

În aceste condiții, revin și fac un apel la rațiune, decență și măsură. China este capabilă să depășească și această criză!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la APEL DIN CHINA: Opriți isteria coronavirus, păstrați decența și rațiunea!

 1. Pingback: NOUL CORONAVIRUS NU SE TRANSMITE PRIN AEROSOLI! | Octavpelin's Weblog

 2. VELA GHEORGHE spune:

  Domnu Dan, se pare că Cercetătorii Români INTENȚIONEAZĂ să propună omologilor lor chinezi o „soluție” de combatere a eșpidemiei de „coronavirus”!
  Accesați și analizați, vă rog, și această știre din România:
  https://newsweek.ro/sanatate/un-grup-de-cercetatori-romani-va-propune-chinei-un-vaccin-pentru-coronavirus?fbclid=IwAR0AtJk1_1lSld-aePIn0-jhgR0nZlwGZ3DgljuhZQklqrJPaC1JbzhE5wk
  Dumenzeu să fie cu Dvs., totdeauna și cu CHINA!
  Doamne Ajută!

 3. VELA GHEORGHE spune:

  Domnu DAN, vreau să vă fac atent asupra acestei știri!
  Se pare că este ADEVĂRATĂ, fiindcă mai multe canale media au preluat-o în România!

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/cercetatori-romani-aproape-de-un-vaccin-pentru-coronavirus-legatura-cu-noile-terapii-impotriva-cancerului-1253254

  • Dan Tomozei spune:

   În China nu a apărut absolut nimic în media despre această descoperire. Singurele canale de cooperare în direcția unui vaccin sunt Rusia și SUA.
   Suspectez că este vorba de o secvență diferită de coronavirus, care se manifestă în n formule.
   La acest nivel, sunt necesare canale de cooperare guvernamentale, ori de la București nu avem absolut nimic în direcția aceasta.

   Repet, nu avem nicio confirmare în textul știrii care să spună că este vorba de o soluție la noul coronavirus apărut în China. Mai mult, chiar medicii spun că pentru a căuta o posibilă soluție „avem nevoie de profilul genetic al populațiilor cărora li se adresează acest vaccin”.

   Adică … o știre despre nimic legată de situația din China.

 4. Ioana spune:

  Felicitari pentru initiativa!

 5. caba spune:

  Cum se vede, planul mârşav pus la cale de Soros şi Guvernul din umbră al Noii Ordini Mondiale a aprins isteria mondială, vizând destabilitarea planetară, generatoare de criză economică devastatoare şi de noi conflicte beligerante.
  Să luăm apelul la raţiune aşa cum trebuie să fie aceasta, cu luciditate şi înţelepciune şi nu după voia lui Soros. Mă refer la Guvernul României, la Preşedenţie şi la Min. Sănătăţii. Ne-am cam săturat de …gândacul de pe autostradă şi alte uneltiri(directive) UE!

 6. Adriana Cirt spune:

  Excelenta expunere!
  Felicitari pt inițiativa!

 7. Snaider Paul spune:

  ok ! Corect !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.