COVID-19 | Mai multe ambasade din Coreea de Nord închid misiunile, deși țara nu are raportat niciun caz!

Pasager verificat înainte de a urca în avion către Vladivostok, pe Aeroportul Internațional Phenian, Coreea de Nord, 9 martie 2020 / AP

Mai multe ambasade din Coreea de Nord s-au închis, în timp ce diplomați au fost anunțați cu privire la restricții stricte de carantină impuse de autoritățile de la Phenian, cu privire la răspândirea noului coronavirus (COVID-19).

Potrivit mass media oficiale de la Phenian și din Asia, până astăzi Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz de infecție, a impus reguli stricte, inclusiv închiderea frontierelor și plasarea în carantină a mii de resortisanți. De asemenea, sute de străini, inclusiv diplomați, au fost solicitați să rămână în teritoriile diplomatice.

Restricțiile au fost ridicate pentru a permite unui număr de aproximativ 60 de străini să părăsească țara, luni, cu un zbor special asigurat de Federația Rusă, între Phenian și Vladivostok.

Phenianul a catalogat problema noului coronavirus drept o „problemă politică” care va determina soarta țării, motiv pentru care s-au luat măsuri drastice.

Agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA a transmis că „în cazul în care boala infecțioasă care se răspândește în lume își găsește calea în țara noastră, va avea consecințe grave (…) Măsurile ferme luate de partidul nostru și de guvern au fost măsuri preventive, de siguranță și încredere, pentru că infecția virală se răspândește rapid, perioada de incubație este incertă, iar calea de contagiune este, de asemenea, incertă științific„.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.