COVID-19 | China a prezentat disponibilitatea de a ajuta țările ECE

China este dispusă să ofere asistență, în limita capacităților sale și în funcție de nevoile țărilor solicitante, pentru a câștiga lupta de prevenire și control a epidemiei cu noul coronavirus (COVID-19), s-a afirmat, vineri, în cadrul unei videoconferințe (foto) organizate de autoritățile de la Beijing pe tema prevenirii epidemiei cu noul coronavirus, la care au participat 150 de specialiști din China și cele 17 țări ale grupului Europa Centrală și de Est (ECE).

De asemenea, China este dispusă să lucreze și să sprijine țările din Europa Centrală și de Est (ECE) pentru a consolida schimbul de informații și experiență, privind prevenirea epidemiilor, într-un mod deschis, transparent și extrem de responsabil, în egală măsură fiind dispusă să promoveze cooperarea internațională în domeniul prevenirii și controlului, pentru depășirea dificultăților.

Potrivit informațiilor prezentate de partea chineză, la videoconferință au participat reprezentanți ai Ministerului chinez al Afacerilor Externe și ai Comitetului Național pentru Sănătate și Sănătate, experți chinezi în controlul bolilor și clinicieni, specialiști în domeniul vamal și aviației civilă, alături de oficiali guvernamentali și experți în sănătate și prevenire a epidemiilor din cele 17 țări ECE.

Oficialii chinezi au prezentat cele mai recente progrese în prevenirea și controlul noii epidemii de pneumonie cu coronavirus din China, fiind subliniat faptul  că, de la izbucnire, au fost adoptate cele mai cuprinzătoare și mai stricte măsurile de prevenire și control. Doar în acest fel s-a reușit limitarea extinderii epidemiei. În prezent, situația de prevenire și control a epidemiei în China se îmbunătățește, fiind depășit vârful epidemic.

Afirmând că simultan cu preocupările privind situația internă, autoritățile din China sunt dedicate conceptului de a construi o comunitate cu soartă comun pentru omenire, motiv pentru care este dispusă să coopereze cu întreaga lume pentru prevenirea și controlul epidemiilor.

Subliniind că actuala epidemie se extinde accelerat în Europa, oficialitățile chineze au subliniat că țările trebuie să acorde o importanță deosebită și depună toate eforturile, cu fermitate, pentru a limita și pune sub control fenomenul.

Pe de altă parte, experții chinezi au prezentat activitatea și experiența Chinei din prisma caracteristicilor epidemiologice ale noului coronavirus, privind diagnosticarea și tratamentul clinic, observarea comunităților urbane și rurale, prevenirea și controlul portuară și aviatică civilă. De asemenea au prezentat standardele adoptate din străinătate privind diagnosticarea, tipurile de pacienți, planurile de tratament, prevenirea și controlul special al populației, sursa virusului, modul în care s-a procedat pentru protecția personalului medical, izolarea comunității, carantina de aviației, fiind oferite răspunsuri la toate solicitările și întrebările partenerilor din țările ECE.

Majoritatea reprezentanților europeni au exprimat speranța de a primi sprijinul Chinei pentru a câștiga lupta cu bolile epidemice, cooperarea China-ECE și în plan medical fiind una pragmatică și eficientă, cu o contribuție esențială în asigurarea sănătății publice globale.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CHINA-ECE, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.