CHINA | 45 de medici au murit în lupta împotriva COVID-19

Numărul medicilor care și-au pierdut viața în China, după ce au contactat noul coronavirus COVID-19 în timp ce salvau viețile persoanelor infectate, a ajuns la 45, anunță CGTN în cadrul unui proiect memorial. Cei 45 de medici au decedat în urma complicațiilor datorate suprasolicitării sau accidentelor suferite în timp ce se aflau în activitate.

Memorialul online este dedicat tuturor celor 3.327 de chinezi care au decedat ca urmare a complicațiilor generate de COVID-19: soți, soții, mame, tați, fii, fiice, 30 dintre poveștile acestora fiind prezentate publicului.

Inițiatorii proiectului arată că virusurile nu fac discriminări. Atacă fără să țină cont de vârstă, gen, rasă sau naționalitate, pandemia reprezentând o amenințare pentru toată omenirea.

Nu mă pot odihni, pentru că nu vreau ca pacienții mei să mă aștepte„, este unul dintre citatele prezentate, aparținând medicului chirurg Jiang Xueqing, decedat ca urmare a complicațiilor produse de infecția cu noul coronavirus, în timpul serviciului.

Varianta în limba engleză a proiectului memorial AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.