Fetele mele sunt la împărtășanie …

Da, așa cum vă spun. Fetele mele sunt la împărtășanie … Se poate asta departe de casă, într-o țară pe care limitații și îndoctrinații în rele se grăbesc să o judece și să o eticheteze. Cele mici sunt fericite că merg să ia „vinuț” de la Doamne-Doamne, în timp ce Vera a dus în fața preotului bucate la sfințit: ouă și cozonac.

Aici, departe de casă, creștinii au găsit alinarea sufletească de care au nevoie. S-au găsit cele mai bune și calde variente pentru toți: ruși, greci, români, americani, francezi, britanici, cehi, polonezi, belaruși, chinezi, australieni, etc.
Mica dar dedicata familie într-un Cristos s-a adunat în fața preotului ortodox, înainte de Înviere! Este părintele care slujește la Biserica Ortodoxă Rusă din Beijing, părinte care îndrăznește pentru cei credincioși.

Pese puține ore, la Beijing se va striga cu bucurie, în toate limbile creștine adunate în capitala Chinei: Cristos a Înviat! Adevărat a Înviat!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Înţelege China, Români în China, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Fetele mele sunt la împărtășanie …

 1. VELA GHEORGHE spune:

  Mulțumim pentru acest Articol, D-le Dan Tomozei! Ați vorbit așa frumos despre Familia Creștină Ortodoxă din China, încât în scrisul Dvs. a vibrat și pulsat un ton și-un parfum de Creștin Ortodox MISIONAR, care-L mărturisește cu patos pe Hristos și Învierea Lui, într-o Țară care nu-L cunoaște, încă! Ca un frate în Hristos, și ca un cititor cât de cât interesat al Articolelor Dvs., vă spun și eu frățește și cu admirație pentru tot ce faceți acolo, înm China, pentru a mărturisi, cultura, civilizația și Spiritualiatatea Ortodoxă a Românilor: „Hristos a Înviat”!
  Doamne Ajută!

  • Dan Tomozei spune:

   Adevărat a Înviat!
   Sunt un modest și realist român … plecat de acasă. Nimic mai mult.
   Vă mulțumesc pentru gândurile trimise.
   Doamne ajută.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.