WUHAN | ZERO cazuri COVID-19 în stare gravă!

Numărul pacienților cu COVID-19 în stare gravă înregistrați la Wuhan, focarul epidemic din China, a ajuns la zero, au anunțat vineri reprezentanții ministerului chinez al Sănătății, după ce ultimul pacient aflat în stare gravă la Wuhan, capitala provinciei Hubei, a fost vindecat și eliberat din spital cu o zi înainte.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale pentru Sănătate din China (NHC), Mi Feng, a anunțat că în provincia Hubei nu au mai fost raportate noi cazuri confirmate. De asemenea, în provincie nu mai există cazuri suspecte COVID-19, fiind a 20-a zi consecutivă în care, în provincie, nu sunt raportate cazuri noi confirmate sau suspectate.

Numărul total de cazuri confirmate în provincia Hubei a ajuns joi la 47, fiind pentru prima dată de la declanșarea epidemiei când numărul scade sub 50.

NU GENERAȚI PANICĂ PE TEMA “CHINA – CORONAVIRUS”

Premierul Chinez Li Keqiang (foto) a subliniat încrederea și eforturile în stabilizarea fundamentelor economice ale Chinei și în asigurarea mijloacelor de trai de bază ale oamenilor în fața dificultăților și provocărilor economice aduse de pandemia COVID-19.

În cadrul unei vide-conferințe cu liderii mai multor provincii chineze, premierul Li Keqiang a subliniat că pandemia COVID-19 a generat situații economice „deosebit de complicate și sumbre” dificile în țară și în străinătate.

Premierul chinez a cerut eforturi pentru protejarea locurilor de muncă, a traiul de bază, a entităților de pe piață și securității alimentare și energetice.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.