China și Rusia cer transparentizarea celor peste 200 de laboratoare biologice americane

Statele Unite ale Americii au amplasat laboratoare biologice în ţările învecinate Chinei şi Rusiei, refuzând să prezinte public activităţile de cercetare ale acestora, fapt care generează puternice suspiciuni, legat de scopurile părţii americane, transmite Radio China Internațional – GMG, preluând o declarație a ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Radio China arată că numărul laboratoarelor biolgice înfiinţate de SUA în diferite colţuri ale lumii este de peste 200, multe dintre acestea fiind amplasate în foste sovietice, în țări din Asia de Sud-Est și în Africa.

Ce fel de activităţi se desfăşoară în aceste laboratoare americane? Ce fel de ameninţări au aduse acestea la adresa securităţii medico-sanitare globale? Ce daune au adus ele deja în acest domeniu? Sunt doar o parte dintre întrebările lansate de media chineză, în condițiile în care politicienii americani refuză să ofere explicaţii clare comunităţii internaţionale!

Semnele de întrebare sunt cu atât mai puternice cu cât autoritățile de la Washington au decis, în luna iulie 2019, închiderea laboratorul biologic din Fort Detrick (Maryland), cel mai mare laborator de arme bio-chimice din SUA.

Închis brusc de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, SUA refuză să prezinte explicații motivând probleme de „securitate naţională”, însă a fost redeschis în urmă cu aproape două luni, din nou fără nicio explicație publică.

Citând purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, Radio China Internațional arată că „laboratoarele biologice americane din străinătate este posibil să se ocupe cu producerea de patogeni periculoși”.

Iată de ce afirmațiile și acțiunile din ultima vreme ale politicienilor americani sunt atât de greu de înțeles, pe fondul crizei majore cu care se confruntă întreaga lume!
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la China și Rusia cer transparentizarea celor peste 200 de laboratoare biologice americane

  1. Pingback: TRUMP, ORI ESTE NEBUN, ORI COMPLICE! SUA dezvoltă un vaccin COVID înainte de a avea un caz? | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.