Celor de acasă, care nu cedează!

Până în China s-a simțit frumosul și curatul din sufletele românilor prezenți, ieri, în Piața Victoriei din București! Sunteți primii români prezenți în piață după mulți-mulți ani!

Pentru că voi, cei de ieri, nu aveți mize politice, nu mințiți pentru a ascunde trădarea de țară și jocurile murdare, nu sunteți plătiți de corporații, nu sunteți dirijați de serviciile din spatele partidelor politice!

Pentru că voi, cei de ieri, de azi și de mâine, nu vă temeți să rostiți din suflet ROMÂNIA ESTE ȚARA MEA – fără să căutați un folos de pe urma Ei.

Pentru că voi, cei de ieri, de azi și de mâine, nu acceptați să negociați demnitatea, onoarea și curajul, în fața bandiților care ne conduc țara – voi fiind fără teamă, știind că alături îi aveți pe toți cei care nu și-au pierdut sau vândut conștiința!

Pentru că, înainte de toate, sunteți ROMÂNI CREDINCIOȘI FAȚĂ DE PATRIE!

Un fir de aer proaspăt vine dinspre țară, intrat prin crăpăturile tinerei dar deja șubrezitei noastre democrații! Un fir de aer proaspăt cât un nou și iarăși ultim semnal de alarmă! Un singur fir de aer proaspăt însă suficient pentru cei care mai au ochi să vadă, urechi să audă, suflet să mai trăiască în libertate!

După multă vreme, un fior curat a străbătut sufletul încorsetat al românilor.
O LECȚIE primită departe de casă, pentru care vă mulțumesc!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

7 răspunsuri la Celor de acasă, care nu cedează!

 1. Alexandru Stoican spune:

  Domnule Dan Tomozei, în România psihoza e creată și întreținută de jos și până sus. Suntem împărțiți în galerii, ca la fotbal, că tot e întrerupt acest sport. Pericolul cel mare este că toți cred că au dreptate. Cu greu găsești pe cineva care să aibă îndoieli, așa cum ar fi firesc. Și mai cred că tehnologia a luat-o cu mult înaintea schimbărilor umane, naturale. Ea, tehnologia, a făcut prea multe salturi, iar evoluția umană nu-i poate ține ritmul. Tare mi-e teamă că așa cum maimuța nu poate face salturi pe arborele ei genealogic și omul e blocat în evoluție sau e pe o ramură fără evoluție imediată. De aici, tot deranjul mondial.

  • Dan Tomozei spune:

   Să știți că tehnologia poate și trebuie să fie utilă omului. Dacă este folosită cu bună credință, nu are cum să nu fie utilă. Dezechilibrul există, așa cum spuneți, însă este pregnant în țările, societățile conduse prost, de indivizi proști, lipsiți de caracterul și anvergura cerute de funcțiile ocupate.

 2. tot eu spune:

  Nu mai folositi VPN-ul in China (ca sa scrieti tampenii pe Facebook), ca oricum e ilegal, si nu-l mai folosesc nici eu. Ca sa vedeti daca scriu sau nu de pe IP-ul Ambasadei Romaniei.

  Eventual pot sa incep sa va scriu pe SMS sau pe Wechat daca nu mai doriti sa dialogam aici. Haideti nu mai fiti copil. Atacati-l pe Johannis si PNL cat vreti, dar lasat romanii in pace sa scape de virusul asta sa se poate intoarce la normalitate. Virusul nu stie politica!

 3. rwr@hrh.com spune:

  Uff,.. ca tot uit cate o idee. Ce sa fac, ca nu-s jurnalist… Vi se pare ca tara a fost blocata pt DOAR 1000 morti? Cat de limitat sa fii sa nu intelegi ca d-aia sunt doar 1000 de morti. Pt ca s-a blocat tara. Altfel erau zeci de mii. „S-a blocat” ca ziceti dvs, in realitatea majoritatea a mers la munca. In China si mai ales in Wuhan (care e cat jumate de Romania) cum a fost? Au zburdat oamenii pe afara nu? Sa inteleg ca nu sunteti de acord cu masurile luate de Partidul Comunist in Wuhan? Propun sa-i criticati un pic. Haideti, ca pe Facebook nu vede nimeni din China!

  Desigur ca nu sunteti asa limitat. Vreti doar sa manipulati si sa va folositi de asta. Cui ii foloseste o astfel de remarca?

  • Dan Tomozei spune:

   Sper că nu vorbiți din Ambasada României și că nu sunteți cu misiunea diplomatică aici.
   Interesul dvs. pentru dialog, exact în acest moment vă trădează fie frica, fie prostia.

   Aici punem punct dialogului, oricât veți mai continua să scrieți!

 4. fanul tau! spune:

  E ok sa nu -ti placa Johannis, PNL etc! E ok sa-ti doresti relatii mai bune intre Romania si China (si eu imi doresc). Dar nu-ti bate joc de romani si tara! Nu-ti bate de joc de medicii care s-au luptat cu virusul prin spitale, sustinand anarhie si nerespectarea masurilor de preventie. Masoara-ti cuvintele!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.