BEIJING | 76.499 de teste COVID-19 efectuate într-o singură zi, cu 59 de rezultate pozitive

După apariția noilor cazuri de infecție cu noul coronavirus în capitala Beijing, autoritățile medicale au efectuat, numai în ziua de duminică, 14 iunie, un număr de 76.499 de teste COVID-19, 59 dintre persoane fiind declarate pozitive.

De asemenea, autoritățile capitalei Beijing au crescut nivelul de alertă epidemică, după ce vineri și sâmbătă au fost înregistrate noi cazuri COVID-19 în districtul Fengtai, dealtfel singura zonă cu risc epidemic ridicat din întreaga Chină. Zece zone din patru districte din Beijing au crescut nivelul de risc la noul coronavirus, după ce au fost înregistrate între unul și 35 de noi cazuri confirmate.

O serie de zone comerciale și de divertisment din districtul Fengtai din capitala Beijing au fost închise temporar, după ce a fost constatat că din totalul de 57 de noi cazuri 38 au fost transmisii locale.

De la declanșarea epidemici COVID-19, capitala Beijing au fost înregistrate este 499 de cazuri din care 411 care au fost externate din spitale, iar în nou cazuri a fost înregistrat decesul. Un număr de 79 de persoane se află sub supraveghere medicală în spitale, iar șapte cazuri asimptomatice sunt sub observație medicală.

Ca măsuri administrative adoptate după apariția noilor cazuri COVID-19 în cea mai mare piață angro de fructe, legume și carne – Xinfadi, din districtul Fengtai din Beijing, administratorii pieței au fost concediați, iar alături de o serie de oficiali guvernamentali locali au fost deferiți justiției, în cadrul unei anchete.

Noile cazuri sunt înregistrate după o perioadă de 56 de zile cu zero cazuri, până la data de 11 iunie.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.