Beijing | Testare în masă COVID-19

Peste 100.000 de persoane sunt implicate în activitățile de testare în masă și control epidemic COVID-19 demarate în capitala Beijing, după ce în ultimele zile au fost depistate 79 de noi cazuri de infecții cu noul coronavirus. Pe lângă cazurile confirmate, au fost depistate și șapte infecții asimptomatice, intrate sub observație medicală. Cele peste 100.000 de persoane sunt distribuite în 7.120 de zone rezidențiale și localități limitrofe capitalei chineze.

Potrivit guvernului municipal, după depistarea focarului legat de piața en greos Xinfadi, peste 90.000 de rezidenți din apropierea pieței au fost deja testați cu acid nucleic.

Pe de altă parte, Secretarul Comitetului Municipal din Beijing al Partidului Comunist din China (CPC), Cai Qi, a declarat că orașul se află într-o situație critică privind prevenirea noului coronavirus, după noul val de infecții legate de piața Xinfadi.

În ultimele cinci zile, în urma testării cu acid nucleic, în capitala Beijing au fost înregistrate peste 100 de noi cazuri declarate pozitiv COVID-19.

În piețele comerciale Xinfadi și Yuquandong a fost suspendată activitatea, iar în 21 de zone rezidențiale din apropierea celor două piețe a fost demarată testarea în masă cu acid nucleic. Toate aceste zone rezidențiale au fost închise și se află sub un control strict.
Potrivit estimărilor, după data de 30 Mai, numai în piața Xinfadi au fost prezente 200.000 de persoane.

„Beijingul va ridica nivelul de prevenire în toate comunitățile, prin reluarea verificărilor de temperatură la intrarea în comunitate. De asemenea, va fi reluată dezinfectarea zonelor publice”, a declarat Xu Ying, oficial în acdrul grupului de lucru antiepidemic din capitala Chinei. Acesta a mai arătat că evenimente culturale și de divertisment au fost suspendate.

Comisia Națională de Sănătate a anunțat că echipei de epidemiologi din Beijing s-au alăturat specialiști care au acumulat experiență la Wuhan, experți în investigarea epidemiologică și în dezinfectarea mediului.

În fața creșterii bruște a numărului de cazuri de infecție COVID-19, autoritățile municipale au anunțat că elevii care au reluat cursurile în școli pot alege să studieze de acasă, dacă doresc. De asemenea, elevii din ultimul an de liceu și de gimnaziu vor termina cursurile cu 14 zile înainte de data examenelor finale, urmând să studieze de acasă.

Elevii care studiază în școali ar trebui să poarte permanent măștile medicale, inclusiv în timpul cursurilor, iar cei care au activități în aer liber sau participă la orele de sport pot scoate măștile, dar păstrând distanța socială.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.