Ambasadorul Jiang Yu primit la Cotroceni și MAE

Ambasadorul RP Chineze la București, E.S. Jiang Yu, a fost primită la Palatul Cotroceni și la Ministerul român de Externe, în cadrul unor întrevederi care au avut ca temă evoluția relațiilor chino-române și chino-europene în contextul epidemiei de COVID-19. Informații legate de cele două evenimente au fost prezentate ieri, exclusiv de partea chineză.

Potrivit informațiilor, prima întâlnire (foto) a avut loc la data de 23 iunie, Ambasadorul Jiang Yu fiind primit de Consilierul prezidențial al Departamentului Afaceri Europene, Leonard Orban. Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind relațiile chino-române și chino-europene, în contextul epidemiei de COVID-19.
În cadrul dialogului, ambasadorul chinez a menționat că de la izbucnirea epidemiei, cele două țări au menținut o cooperare strânsă și au obținut rezultate pozitive, China fiind dispusă să continue să lucreze cu România, pentru a face față provocărilor situației epidemice, să consolideze și să promoveze Parteneriatul amplu de prietenie și cooperare dintre cele două țări, pe bază de respect și încredere reciprocă.

La rândul său, Consilierul prezidențial Leonard Orban a mulțumit guvernului și poporului chinez pentru sprijinul și asistența anti-epidemică acordată României, exprimând dorința de a colabora cu partea chineză pentru a promova relațiilor bilaterale și dezvoltarea în continuare a potențialului de cooperare în diverse domenii precum economia și comerțul.

A doua întâlnire oficială a Ambasadorului Chinei a avut loc la data de 24 Iunie, la Ministerul român de Externe, unde a fost primit de Secretarul de Stat Cornel Feruță, de Directorul General al Ministerului Afacerilor Externe al României, Radu Safta, și de Directorul Direcției Asia-Pacific din cadrul Ministerului Aafacerilor Externe, Cristina Romilă.

În cadrul discuțiilor s-a convenit că, printr-o cooperare anti-epidemică efectivă, China și România au demonstrat și aprofundat prietenia tradițională, fiind oferit un nou impuls pentru dezvoltarea viitoare a relațiilor bilaterale în era „post-epidemică”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Înţelege China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ambasadorul Jiang Yu primit la Cotroceni și MAE

  1. Democratu' spune:

    Este cel puțin ciudat că în postul de Directorul Direcției Asia-Pacific din cadrul Ministerului Aafacerilor Externe, s-o găsim pe Cristina Romilă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.