Xin Xing a împlinit 38 de ani!

Grădina Zoologică Chongqing a organizat, ieri, o ceremonie specială pentru a marca cei 38 de ani de viață a ursoaicei panda gigant Xin Xing, cel mai longeviv panda crescut în captivitate. Se așteaptă ca Xin Xing să doboare recordul de longevitate care aparține ursului panda Jia Jia (care a trăit 38 de ani și două luni) și să intre în Cartea Recordurilor. (Sursa: China Daily)

Cercetătorii chinezi în domeniul urșilor panda susțin că la cei la 38 de ani ai său, Xin Xing a trăit echivalentul a 110-130 de ani umani. Yin Yanqiang, specialist al Grădinii Zoologice Chongqing a declarat că mai puțin de 30 de urși panda gigant au trăit peste vârsta de 30 de ani.

Sărbătorita Xin Xing are o stare fizică bună, greutatea de aproape 100 de kilograme fiind menținută cu șapte mese pe zi, care include 30 de kilograme de lăstari de bambus, un kilogram de frunze de bambus și fructe.

Xin Xing, s-a născut în provincia chineză Sichuan în 1982. Salvată din sălbăticie, a fost trimisă la Grădina Zoologică Chongqing în 1983. În anul 1988, a fost prezentată publicului din Canada, în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă, unde a atras peste un milion de vizitatori.

Dincolo de recordul de longevitate, Xin Xing este considerată „mamă erou”, după ce a născut zece pui, întreaga ei familie ajungând astăzi la 153 de urși panda, mulți fiind trimiși „ambasadori” în peste 20 de țări.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Ursul Panda, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.