COVID-19 | China va produce un miliard de doze de vaccin în 2021

Rezultatele intermediare ale studiilor clinice de fază III arată că vaccinul Sinopharm COVID-19 inactivat are o eficacitate de 79,34%, rata de conversie pozitivă a anticorpului neutralizant este de 99,52%, se arată într-un comunicat al Institutului pentru Produse Biologice din Beijing.

Informațiile au fost prezentate în condițiile în care Grupului Național Farmaceutic din China (Sinopharm) a anunțat că, în acest an, va putea produce până la un miliard de doze de vaccin anti-Covid-19. Pentru aceasta, China are pus la punct un lanț de producție complet și suficient.

Președintele Sinopharm, Liu Jingzhen, a declarat că nici una dintre cele 56.000 de persoane care au părăsit China după ce au primit vaccinul Sinopharm nu au fost infectate cu coronavirus. Totodată, în urma administrării a peste un milion de doze de vaccin chinezesc persoanelor cu risc ridicat, nu au fost înregistrate efecte secundare grave.

Potrivit Ministerul chinez al Comerțului, peste 40 de țări au solicitat vaccinuri produse în China, transporturi speciale ajungând deja în: Indonezia, Thailanda, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Pakistan.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.