Execuția doamnei Renate Weber sau despre Democrația dictatorilor!

Guvernarea lui Iohannis a făcut un nou pas pe scurtul drum de la democrația șchioapă, la dictatură!

În realitate, execuția doamnei Renate Weber are un singur cap de acuzare: NEALINIEREA LA ABUZURILE GUVERNELOR IOHANNIS în timpul pandemiei Covid-19!

Respingerea raportului se dorește o formă suplimentară de precauție a puterii lui Iohannis, prin care se încearcă ștergerea tuturor documentelor oficiale în care sunt evidențiate, cu probe, gravele erori și decizii ale guvernului și președintelui.

În „Raportul de activitate pentru anul 2020” al Avocatului Poporului (vezi AICI), transmis, în Ianuarie 2021, către Camera Deputaţilor și Senat, sunt semnalate zeci de probleme privind activitatea instituțiilor statului în timpul epidemiei Covid-19. (Mă întreb, câte dintre instituțiile publice din România au prezentat la timp rapoartele de activitate?)

În raport, Covid-19 este menționat de 92 de ori, iar asta nu poate să placă unui guvern auto-suficient, convins că a administrat perfect o epidemiei soldată cu raportarea a peste 30.000 de victime!

Iată că asta se întâmplă și la nivel național, deși am scris și avertizat. Slugoii din PNL nu mișcă (încă) fără voia lui Iohannis, motiv pentru care respingerea raportului prezentat de Avocatul Poporului, și automat demiterea acestuia, face parte din planul agreat la Cotroceni.

Slugarnicul lider PNL, ex-premierul Ludovic Orban, cel care a administrat dezastruos situația emidemică în anul 2020, s-a pronunțat încă din februarie 2021 cu privire la nevoia (!?) execuției doamnei Weber.

„Sunt susţinătorul aducerii instituţiei Avocatului Poporului în cadru constituţional şi legal, prin desemnarea unui nou Avocat al Poporului. În acest sens există raportul care a fost depus de Avocatul Poporului pe care personal cred că trebuie respins şi trebuie demarată procedura de revocare şi desemnare a unui nou Avocat al Poporului.” – Ludovic Orban, 12 Februarie 2021

Orban vorbind despre aducerea unei instituții în cadrul constituțional este o aberație inutil de argumentat, câtă vreme guvernele pe care le-a coordonat au fost sancționate în repetate rânduri pentru neconstituționalitate.

Iată doar trei pasaje din Raportul pe care Iohannis&Co nu îl doresc oficializat:

Instituţia Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, cu privire la respectarea dreptului la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi a dreptului la ocrotirea sănătăţii, prevăzute de art. 22 şi art. 34 din Constituția României, faţă de situaţia persoanelor care voiau să doneze plasmă, dar au renunţat datorită procedurilor administrative greoaie, dar şi a costurilor mari, necesare efectuării a două teste RT-PCT negative. Faţă de aspectele sesizate, a fost emis Ordinul ministrului sănătății nr. 1.421/2020, act normativ ce conține modificări referitoare la cerințele minime pentru admiterea ca donator vindecat de Covid-19, precum și la lista documentelor solicitate, având în vedere necesitatea armonizării legislației în vigoare.

Instituţia Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la faptul că începând din 7 aprilie, atât spitalele publice, cât şi cele private nu mai au voie să facă internări altele decât cele care reprezintă urgențe. De asemenea, au fost suspendate consultaţiile în ambulatoriu. Urmare demersului inițiat de către instituție, a fost emisă Recomandarea nr. 116/2020, adresată Ministerului Sănătății pentru a emite, în regim de urgență o circulară către toate spitalele suport Covid-19, pentru ca acestea să își reia internările şi intervenţiile chirurgicale programate, precum şi activitatea din ambulatorii, în condiții de siguranță, respectându-se astfel, dreptul la ocrotirea sănătății pacienților. Ministerul Sănătății ne-a comunicat că a informat toate direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, cu privire la modificările adoptate și punerea acestora în practică.

Instituția Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că un număr de aproximativ 100 de pacienți care suferă de talasemie (boală rară), sunt tratați „în condiții care le-ar putea pune viața în pericol”, aceștia beneficiind de transfuzii de sânge la Institutul Național de Hematologie Transfuzională din București și nu într-un spital, unde există condiții adecvate pentru acest tip de patologie. (Raport, pag. 16)

Concret, Raportul Avocatului Poporului pe anul 2020 consemnează că președinția și guvernul de la București au acționat criminal, împotriva interesului și nevoilor cetățeanului. Din nou, asta nu poate să rămână într-un document public!

Și atunci, cea mai simplă soluție pentru a cauta să se ascundă adevărul este respingerea raportului și automat, executarea doamnei Renate Weber. Pentru că, în democrația lui Iohannis-PNL-USRPLUS-UDMR, nu sunt admise ADEVĂRUL, LEGEA, DREPTURILE și LIBERTĂȚILE, decât dacă sunt așa cum trebuie să fie!

În democrația lui Iohannis&Co, instituțiile trebuie să fie împărțite și lotizate, date unor arendași care să asigure zeciuiala către partid și statul paralel.
Toate acestea și multe altele (pentru că nu am vorbit deloc despre meritocrația bazată pe slugărnicie și incompetență) fac din guvernările Iohannis o rușine și un dezastru pentru România!

Dincolo de toate, numirea doamnei Renate Weber în funcția de Avocat al Poporului, în Iunie 2019, va rămâne în istorie drept o șansă pentru România, chiar dacă mandatul de cinci ani a fost curmat de o coaliție guvernamentală toxică și anti-românească.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Execuția doamnei Renate Weber sau despre Democrația dictatorilor!

  1. Pingback: Renate Weber incomodă pentru Johanis & gașca - Ion Coja

  2. Marian spune:

    ” CINE NU ESTE CU NOI , ESTE IMPOTRIVA NOASTRA ” !!! Nu stiu cine-a spus asta insa , mare dreptate a avut . Au si ” liberalii ” pe cineva cu oarece verticalitate de constiinta , cineva altfel decat Alina Gorghiu si , zor nevoie sa scape de ea . Este chiar atat de rau ca , exista o institutie , un sef de institutie in Romania care-si indeplineste indatoririle avute in fisa postului ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.