Ciucă al nostru … LA LOC COMANDA!

Da, este Ziua Armatei Române. Sunt fiu de ofițer în rezervă, cu bunic veteran în Al Doilea Război Mondial. Adică știu ce înseamnă ARMATA și mai ales la loc comanda, ceea ce generalul Dr. Nicolae-Ionel Ciucă a uitat!

Dincolo de scandalul în care a fost târât numele generalului în rezervă, prin eliminarea unor declarații date Radio România Actualități, fapte care au dus la deschiderea unui dosar penal (vezi AICI), ce surprinde la Ciucă este lipsa de consecvență și onoare.

Să ne reamintim declarațiile actualului premier desemnat, fost Șef al Statului Major General al Armatei Române:

„Consider atât de sfântă onoare şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării… Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziţie de activitate în alt domeniu.

Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică”. (vezi AICI)

Acceptând funcția de ministru, iar acum cea de premier desemnat, Generalul Ciucă s-a dedulcit la mocirla politică, renunțând la rigoare, demnitate și onoare, gest care îl aruncă la bombeurile lui Moș Teacă, caricaturizatul personaj al lui Anton Bacalbașa.

Beția puterii îl macină pe Ciucă, motiv pentru care se visează comandant peste România normală a umilitorului Iohannis. Dacă a primit ordin sau pur și simplu și-a pierdut mințile, cineva ar trebui să-i spună lui Ciucă: LA LOC COMANDA!

Măcar pentru că este demonstrat deja că nu are demnitate și caracter, fiind o altă slugă nenorocită dispusă să joace la zaruri soarta României și a românilor!

Prin urmare, domnule General cu patru stele: LA LOC COMANDA! Dacă mai aveți un dram de onoare …

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Din presa românească, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ciucă al nostru … LA LOC COMANDA!

  1. Pingback: “Armistițiu” … analfabet funcțional! | Octavpelin's Weblog

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.