COVID-19 | Cu 1,06 miliarde de locuitori vaccinați, China derulează administrarea dozei trei!

Peste 1,06 miliarde de locuitori din China au finalizat vaccinarea împotriva COVID-19 cu două doze, în multe dintre provincii fiind demarat procesul de administrare a celei de-a treia doze, pentru cei care au mai mult de șase luni de la a doua doză. În prima etapă sunt vizate persoanele din domeniile de activitate esențiale: sănătate, ordine publică, vămi și personalul din lanțul rece.

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate, până la 24 Octombrie a.c., în China au fost administrate 2,244 miliarde de vaccinuri.

În condițiile în care în ultimele opt zile, în zona continental a Chinei, au fost înregistrate 195 de cazuri de infecție Covid-19 cu transmitere locală, autoritățile intensifică strategia de prevenire atât a cazurilor la intrare în țară, cât și în privința reapariției cazurilor interne.

Vicepremierul chinez, Sun Chunlan, a declarat trebuie aplicat cu strictețe principiul detectării precoce, raportării, carantinei și tratamentului, în condițiile unei stânse cooperări între regiunile Chinei. Schimbul de informații fiind vital pentru a bloca lanțul de transmitere a virusului și pentru oprirea răspândirii acestuia.

Pe de altă parte, aplicarea pe termen nelimitat a vaccinurilor de rapel Covid-19 nu va fi o opțiune finală în China, a declarat Wang Huaqing, expert-șef în cadrul programului de imunizare al Centrul chinez pentru Controlul și prevenirea Bolilor (CDC).

Potrivit studiilor, pe baza studiilor și necesității de izolare a epidemiei, China a lansat vaccinuri de rapel. Persoanele cu vârsta de 18 ani și care au un curs complet de vaccinare cu produse: Sinopharm, Sinovac sau CanSino, după șase luni sunt eligibile pentru o nouă vaccinare, adică doza trei.

Arătând că vaccinurile pentru doza trei sunt noi și folosesc diferite căi tehnice de producere, deoarece boala este încă în curs de dezvoltare și este foarte infecțioasă, Wang Huaqing a subliniat că numărul de injecții de rapel care pot fi administrate este limitat.

„Un vaccin ideal este cel pe care ne așteptăm să aibă un efect de protecție ridicată, după vaccinarea completă. Chiar dacă este nevoie de vaccinare de rapel, numărul de vaccinări de rapel este limitat”, a declarat Wang Huaqing.

Potrivit acestuia, pentru doza trei este recomandat să fie utilizat același tip de vaccin, deja administrat. Spre exemplu, în China, dacă primele două doze ale unei persoane sunt vaccinuri inactivate COVID-19, a treia doză ar trebui să fie și ea inactivată.

Wang a avertizat că vaccinul Covid-19 nu este un substitut pentru vaccinul antigripal, fiind recomandat un interval de 14 zile între cele două vaccinări.

Potrivit raportărilor prezentate, astăzi, de Comisia Națională de Sănătate, la nivelul Chinei continentale sunt înregistrate 43 de noi cazuri confirmate Covid-19, din care 29 cu transmitere locală și 14 de import.
Cele 29 de cazuri cu transmitere locală sunt repartizate astfel: 16 cazuri au fost raportate în Regiunea Autonomă Mongolia Interioară, 6 în provincia Gansu, 3 în Beijing și câte unul în Regiunea Autonomă Ningxia Hui și în provincia Shandong.

De asemenea, au fost înregistrate 26 de noi cazuri asimptomatice, din care cinci cu transmitere locală. Numărul total al pacienților asimptomatici aflați sub observație medicală este de 384.

La nivelul întregii țări (zona continentală, Hong Kong, Macao, Taiwan), numărul total de cazuri înregistrate la declanșarea epidemiei COVID-19 a ajuns la 125.620 (96.840 în zona continentală).

Din total, numărul cazurilor recuperate este de 117.432, reprezentând 93,48%. Numărul total al deceselor de la declanșarea epidemiei este de 5.691, UN CAZ în ultimele zece zile, (4.636 în zona continentală, ZERO în ultimele zece zile).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.