FOTO | Stadion demolat și reconstruit în 813 zile, la Beijing!

În perspectiva Cupei Asiei la Fotbal 2023, Stadionul Muncitorilor din Beijing se află într-un proces de schimbare totală, fiind demolat și reconstruit după cele mai noi și înalte ambiții arhitecturale și tehnologice, totul urmând să fie încheiat în 813 zile.

Construit în 1959, Stadionul Muncitorilor a găzduit meciurile de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice – Beijing 2008, urmând să fie predate la cheie în Decembrie 2022, pentru a intra în probele și testele finale aferente găzduirii ceremoniilor de deschidere și închidere a Cupei Asiei la Fotbal 2023.

Lucrările de demolare a vechiului stadion au fost demarate în luna August 2020, fiind avute în vedere recuperarea tuturor materialelor de construcție, inclusiv a gazonului, recuperat 98%.

După aproape 15 luni de la demararea lucrărilor, astăzi sunt deja finalizate structura principală a stadionului, urmând să fie finalizate structurile supraterane. Stadionul are trei niveluri: unul subteran și două etaje.
De asemenea, până la finalul lunii decembrie 2021 este programat să fie finalizat acoperișul principal al stadionului, o structură din oțel.

Proiectanții noului stadion au prevăzut o distanță de a tribunelor față de teren de 8,5 metri pe laterale și de 10 metri în spatele porților.

La noua construcție este utilizată tehnologia betonului de culoare deschisă, adoptată pentru componentele structurale ale fațadelor exterioare, acoperișului tribunelor, dar și a altor zone, urmând ca după finalizare Stadionul Muncitorilor din Beijing să fie singura clădire de asemenea dimensiuni din China în care a fost aplicată această tehnologie.

Noul stadion va avea 68.000 de locuri, cu o suprafață totală totală de 385.000 de metri pătrați.

Cele două etaje ale stadionului vor avea saloane pentru abonați, dar și spații pentru magazine, restaurante, odihnă și servicii, spectatorii urmând să poată viziona partidele atât din tribune, cât și în timp ce se află în spațiile interioare, grație unui sistem de transmisie video în timp real.

Ce-a de-a 18-a ediție a Cupei Asiei la Fotbal , organizată de Confederația Asiatică de Fotbal (AFC), va fi găzduită de China în perioada 16 Iunie – 16 Iulie 2023.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Descoperind China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.