CHINA | Nouă medodă de identificare a posibilelor cazuri Covid-19

În condițiile în care a demarat strategia „Zero-COVID”, ca parte a eforturilor de control al epidemiei interne Covid-19, autoritățile din China au lansat o nouă abordare pentru a identifica rapid persoanele cu risc de infecție.

Astfel, la Beijing, Chengdu (capitala provinciei Sichuan), Fuzhou (capitala provinciei Fujian) și Zhengzhou (capitala provinciei Henan), este aplicată metoda „contact spațiu-timp”, care vizează identificarea persoanelor care au fost în același spațiu/zonă cu un pacient confirmat cu Covid-19, pe o suprafață de 800 de metri pătrați, timp de peste 10 minute.

„Contactele spațiu-timp” identificate prin urmărirea semnalelor emise de telefonul mobil, primesc mesaje sms prin care sunt anunțate că au fost identificați drept „contact spațiu-timp” ai unor cazuri confirmate.
Cei astfel indetificați trebuie să facă două teste Covid-19 în decurs de trei zile și să intre în carantină voluntară, până la obținerea rezultatelor negative.

Cerințe privind testarea celor identificați diferită de la un oraș, la altul.

Experții chinezi în sănătate susțin că noua metodă ajută la identificarea rapidă a persoanelor cu risc de infecție, reducând volumul de muncă al lucrătorilor din domeniul sănătății privind anchetele epidemiologice.

De asemenea, sunt voci care apreciază că metoda „s-ar putea să nu fie ideală”, însă este cu certitudine mai bună decât testarea masivă la nivel de orașe cu acid nucleic.

Astăzi, zona continentală a Chinei a raportat un număr de 17 noi cazuri confirmate Covid-19, din care patru cazuri locale și 13 cazuri de import.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.