China a intrat în marea migrație de Festivalul Primăverii 2022!

China a intrat, ieri, în cele 40 de zile ale Festivalul Primăverii (春运/Chunyun) 2022, demarând sezonul călătoriilor de Anul Nou chinezesc, eveniment care va fi marcat la 31 Ianuarie. Previziunile oficiale arată că, în acest an China va înregistra 1,18 miliarde de călătorii la nivel național (față de 3 miliarde în 2019).

În cele 40 de zile (17 Ianuarie – 25 Februarie a.c.), autoritățile vor crește capacitate de transport feroviară, aviatică și fluvială, precisă pentru a răspunde solicitărilor în creștere, dar și pentru a asigura condiții de călătorie potrivit situației epidemice.
Dat fiind că nu este primul an de pandemie, autoritățile chineze din domeniul transporturilor au anunțat că nu vor exista probleme privind asigurarea serviciilor simultan cu respectarea măsurilor de control epidemic.

Între măsurile suplimentare de prevenție, pe Aeroportul Internațional Beijing Daxing a fost înființat un centru de testare cu acidului nucleic care funcționează 24/24 ore și unde călătorii pot fi testați fără a fi nevoie de programare, rezultatele urmând să fie prezentate în două, până la patru ore.

De asemenea, începând cu data de 22 Ianuarie a,c, toți călătorii care intră în Beijing trebuie să prezinte rezultatul unui test cu acid nucleic, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

Comparativ cu perioada de dinaintea pandemiei Covid-19, în 2019, numărul călătoriilor înregistrate în intervalul celor 40 de zile a fost de peste trei miliarde.

Având în vedere că Anul Nou chinezesc 2022 se suprapune cu Jocurile Olimpice de iarnă  de la Beijing, un număr de patruzeci de perechi de tren de mare viteză vor fi alocate zilnic special pentru eveniment.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.