Autoritățile din Beijing au dispus testarea în masă în districtul Fengtai

Autoritățile capitalei Beijing au dispus, sâmbătă, testarea în masă cu acid nucleic a tuturor celor 2,02 milioane de locuitori ai districtului Fengtai, după ce în ultimele zilei au fost înregistrate noi cazuri și riscul apariției unui focar de infecție locală Covid-19.

În ultimele șapte zile, Beijingul a înregistrat 36 de noi cazuri confirmate Covid-19, la 22 de milioane de locuitori, majoritate în districtul Fengtai, unde un complex rezidențial a fost declarat cu risc ridicat de infecție.

În aceste condiții, locuitorii districtului vor fi testați în masă, pentru a se evita riscul dezvoltării și extinderii unui nou focar.

Potrivit datelor Comisiei Naționale de Sănătate din China (NHC), la nivelul zonei continentale au fost raportate 56 noi cazuri confirmate COVID-19, din care 19 transmisii locale (9 Beijing, 5 Tianjin, 3 Guandong, 1 Henan, 1 Yunnan) și 37 de import. De asemenea, au fost înregistrate 34 noi cazuri asimptomatice.

La nivelul întregii țări (zona continentală, Hong Kong, Macao, Taiwan), numărul total de cazuri înregistrate la declanșarea epidemiei COVID-19 a ajuns la 136.852 (105.603 în zona continentală). Din total, numărul cazurilor recuperate este de 124.400, reprezentând 90,9%.
Astăzi, China mai are sub observație 6.743 de cazuri confirmate Covid-19, din care 10 în stare gravă.

Numărul total al deceselor înregistrate la nivel național, de la declanșarea epidemiei, este de 5.700, (ZERO în ultimele zece zile), din care 4.636 cazuri în zona continentală un sunt ZERO CAZURI din data de Ianuarie 2021.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.