Germania preferă o alianță cu Rusia împotriva Chinei!

Ceea ce își dorește Putin cu adevărat este respect. Ar fi ușor să-i acordăm respectul pe care și-l dorește și probabil că îl merită. Rusia este o țară veche și importantă. India și Germania au nevoie de Rusia împotriva Chinei”, a declarat comandantul marinei germane, viceamiralul Kay-Achim Schönbach, prezent, zilele trecute în India. Acesta a declarant că vede o adevărată amenințare în China și că ar prefera să vadă Rusia ca partener, mai degrabă ca un inamic.

În condițiile în care NATO se teme de un atac al Rusiei asupra Ucrainei, comandantul marinei germane, Kay-Achim Schönbach, a susținut că ar prefera să aibă în liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, un partener împotriva Chinei.

Declarațiile făcute de Schönbach în India, la data de 21 Ianuarie a.c., au stârnit reacții la nivel diplomatic în China, cu atât mai mult cu cât acesta s-a declarat romano-catolic radical”, care vede în China un dușman”. Mai mult, urmare a reacțiilor generate, viceamiralul și-a prezentat demisia din funcție.

Totuși, trebuie reținut că Schönbach nu a prezentat o poziție personal, putând fi un semnal al intențiilor germane și una dintre explicațiile pentru reținerea manifestată de Bonn în fața presiunilor propuse de SUA și UE la adresa Rusiei.

Chiar și noi, India și Germania, avem nevoie de Rusia, pentru că avem nevoie de Rusia împotriva Chinei. – viceamiralul Kay-Achim Schönbach

În opinia oficialului german, “China apare ca un dușman pentru multe țări, deși nu neapărat pentru Germania. Primul pas, însă, este să accepți ceea ce China face cu adevărat: să dai bani dictatorilor, criminalilor și criminalilor”.

În replica, Ministerul chinez de Externe a transmis, astăzi, prin purtătorul de cuvânt, că remarcile lui Kay-Achim Schönbach “prezintă un extremism religios tipic”.

“În lumea de astăzi, definită de pace și dezvoltare, predicarea deschisă a împărțirii blocurilor bazată pe religie și incitarea la ură și ostilitate este o regresie a istoriei. Este ridicol și extrem de periculos. Această practică ar trebui să fie condamnată universal de comunitatea internațională”, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al MAE chinez.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Germania preferă o alianță cu Rusia împotriva Chinei!

 1. Gergely Robert spune:

  Amiralul respectiv este un idiot care incerca sa spuna vorbe aiurea dar care suna placut Indiei..
  Eu ca si cetatean german, activ politic,nu am vazut niciun indiciu care sa adevereasca aceasta gogomanie, dar in schimb am vazut mii si mii de indicii care dovedesc prietenia sino.germana.
  Referitor la legaturile dintre Germania si Rusia, care au fost incurajate inca de pe timpul lui Bismarck, si apoi reintarite de catre perintele geo-politicii moderne, Klaus Hausfofer, care recomandau o politica frateasca intre cele doua tari si popoare, aceasta politica care s-a dovedit a fi extrem de favorabila Germaniei, a fost pusa pe linie moarta de catre idiotul Pilaf Schlitz lingatorul de cururi americane, mai exact DISTRUGATORUL Germaniei moderne,,asa cum il percepe harnicul si responsabilul popor german..
  Va rog sa nu uitati niciodata faptul ca cca 90 % din cetatenii Germani sunt anti-americani si cam tot atati sunt pro rusi!

 2. doina0034gmailcom spune:

  Personal am toata admiratia pentru poporul chinez …pentru cultura ,chibzuinta ,modul de gandire!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.