Dmytro Kuleba: Kievul este deschis să rezolve problema cu Rusia prin negocieri

Încheierea războiului este cea mai mare prioritate pentru autoritățile din Ucraina, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, în timpul unui dialog telefonic avut ieri cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi. Potrivit ministrului ucrainean, Kievul este deschis să rezolve problema prin negocieri și tratează negocierile cu Rusia cu sinceritate, transmite CGTN.

În ciuda faptului că negocierile actuale nu progresează fără dificultăți, partea ucraineană rămâne calmă și este dispusă să continue să avanseze negocierile, a adăugat Kuleba, subliniind că asigurarea protecției cetățenilor străini este o responsabilitate importantă a părții ucrainene.

De partea cealaltă, ministrul Wang Yi a declarat că China deplânge izbucnirea conflictului dintre Ucraina și Rusia, fiind extrem de îngrijorată de prejudiciile suferit de civili. Ministrul Wang a cerut Ucrainei și Rusiei identificarea unei soluții la conflictul actual, declarând că autoritățile de la Beijing sprijină toate eforturile internaționale constructive care conduc la găsirea unei soluții politice.

Poziția a Chinei, a arătat Wang, rămâne transparentă și consecventă, fiind susținută respectarea suveranității și integrității teritoriale ale tuturor țărilor.

De asemenea, China susține că securitatea unei țări nu ar trebui să vină în detrimentul securității altor țări, iar securitatea regională nu trebuie să fie garantată prin consolidarea sau chiar extinderea blocurilor militare, a subliniat Wang.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.