China și Rusia cer transparentizarea a peste 200 de laboratoare biologice americane, sub supiciunea Covid-19!

Activitățile secrete americane din afara granițelor în domeniul experiementelor biologice au revenit în actualitate, odată cu invazia militară înregistrată în Ucraina. Deja este un fapt, SUA au recunoscut existența a peste 26 de biolaboratoare și facilități conexe controlate în Ucraina.

Puțină lume își aduce aminte că autoritățile de la Beijing și de la Moscova au cerut SUA, încă din luna mai 2020, deschiderea și transparentizarea activităților în cazul a peste 200 de bio-laboratoare deținute de americani în afara granițelor, pe toate continentele. Solicitarea din 2020 viza, în mod direct, modul în care a apărut și a fost declanșată pandemia Covid-19, unul dintre biolaboratoarele menționate frecvent fiind „Fort Detrick” din statul Maryland, de pe coasta de Est.

În conferința de presă, de marți, a Ministerul chinez de Externe, SUA le-au fost cerute să dezvăluie mai multe informații despre laboratoarele biologice pe care le coordonează în Ucraina și totodată să garanteze siguranța acestora.

Purtătorul de cuvânt Zhao Lijian a declarat că laboratoarele biologice americane din Ucraina stichează o mare cantitate de viruși periculoși, iar potrivit celor prezentate de Rusia în timpul operațiunilor militare, SUA utilizează aceste facilități pentru a derula planuri bio-militare.

Că suspiciunile pot fi întemeiate ne confirmă Subsecretarul de stat american Victoria Nuland, care a declarat, marți, că:

„Ucraina are facilităţi de cercetare biologică, iar acum suntem destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra lor. Aşadar, lucrăm cu ucrainenii la modalităţi de a preveni ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse.” – Victoria Nuland

În Ucraina există cel puțin 26 de biolaboratoare și alte facilități conexe asupra cărora Departamentul Apărării al SUA deține control absolut. Toți agenții patogeni periculoși depozitați în aceste laboratoare și toate activitățile de cercetare sunt conduse de SUA, fără aprobare americană nicio informație neputând fi prezentată public, deși se află pe teritoriul unui stat străin, suveran.

Americanii, îngrijorați de istoria recentă din Ucraina!

De ce sunt SUA atât de îngrijorate să nu ajungă rușii la datele din bio-laboratoarele aflate în Ucraina, aflate sub controlul direct al Pentagonului?

Mai mult, nu este curios cum soarta face Victoria Nuland să ofere explicații despre laboratoarele americane din Ucraina, după ce 2013 a fost unul dintre artizanii „Maidanului”, mergând până acolo încât a fost prezentă în Piața Independenței din Kiev, ca reprezentantă a administrației Barack Obama, care îl avea ca vice-președinte pe Joe Biden, actualul șef de la Casa Albă.

Înapoi, în actualitatea 2022

„În circumstanțele actuale, petru sănătatea și siguranța oamenilor din Ucraina, a regiunilor învecinate și nu numai, solicităm părților relevante să asigure siguranța acestor laboratoare. SUA, în special, ca parte care cunoaște cel mai bine laboratoarele, ar trebui să dezvăluie informații specifice cât mai curând posibil, inclusiv ce viruși sunt stocați și ce tiputi de cercetări au fost efectuate acolo”, a declarat Zhao Lijian.

Potrivit acestuia, activitățile militare biologice derulate de SUA în Ucraina sunt doar vârful aisbergului, câtă vreme, sub pretextul cooperării și diminuării riscurilor de siguranță biologică, dar și pentru întărirea sănătății publice globale, SUA dețin control total asupra unui număr de 336 de laboratoare biologice aflate în 30 de țări.

Zhao Lijian a mai declarat că, în ultimele două decenii, SUA au obstrucționat înființarea unui mecanism de verificare a Convenției privind Armele Biologice (BWC) și au refuzat verificarea propriilor baze de cercetare biologice deținute pe teritoriul propriu și în afara granițelor. Acest lucru a condus la o preocupare mai profundă a comunității internaționale, fiind cerut SUA să prezinte complet activitățile militare biologice derulate în țară și în străinătate, dar și să se supună verificării multilaterale.

Controversatul biolaborator „Fort Detrick”!

Revenind la solicitarea din luna Mai 2020, China și Rusia au reclamat faptul că SUA au amplasat laboratoare biologice în ţările învecinate Chinei şi Rusiei, refuzând să prezinte public activităţile de cercetare ale acestora, fapt care generează puternice suspiciuni, legat de scopurile părţii americane.

Semnele de întrebare de acum doi ani vizau cu precădere autoritățile de la Washington care au decis, în Iulie 2019, închiderea laboratorul biologic „Fort Detrick” (Maryland), cel mai mare laborator de arme bio-chimice din SUA. Acesta a fost închis brusc de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, fără a se prezenta explicații, ci doar probleme de „securitate naţională”. După două luni a fost redeschis, din fără nicio declarație publică.

În fața deciziilor succesive americane privind laboratorul „Fort Detrick”, Maria Zakharova, purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, declara în urmă cu doi ani că „laboratoarele biologice americane din străinătate este posibil să se ocupe cu producerea de patogeni periculoși”.

Răspândirea globală Covid-19, un subiect nelămurit!

Pe considerentul posibilelor pericole pe care laboratoarele biologice americane le pot genera la nivel global, China a solicitat repetat autorităților de la Washington, în 2020 și 2021, o face și acum, să dea dovadă de responsabilitate față de sănătatea omenirii, una dintre temele vizate fiind pandemia Covid-19. Când, unde și ce a determinat răspândirea simultană la nivel global a noului coronavirus? Sunt întrebări la care China continuă să caute răspuns, în timp ce SUA continuă să se rezume exclusiv la politizarea subiectului și anatemizarea Chinei.

În condițiile în care chiar și specialiștii Centrului pentru Controlul și prevenirea Bolilor (CDC) din SUA au confirmat, încă din luna Martie 2020, că unele dintre decesele din sezonul gripal, început în Septembrie 2019, au fost generate de infecția cu noul coronavirus (Covid-19) este cu atât mai interesant de obsrevat că laboratorul biologic „Fort Detrick” a fost închis, în Iulie 2019. La scurt timp după acest moment în statul Virginia (SUA) a fost înregistrat un focar numit „boala țigării electronice”, ale cărui simptome, potrivit fostului director al Centrului pentru Controlul și prevenirea Bolilor (CDC), John Redfield, seamnă seamănă foarte mult cu simptomele Covid-19.

Primele cazuri Covid-19, înaintea Wuhan!

Am scris în urmă cu un an că, un studiu realizat de un colectiv internațional de cercetare, din cadrul Temple University din Philadephia (SUA), reconfirmă o temă subliniată în mai multe articole scrise în ultimul an, și anume că rădăcinile pandemiei SARS-CoV-2/COVID-19 sunt anterioare momentului Wuhan (Decembrie 2019 – Ianuarie 2020) când autoritățile chineze au prezentat public situația. (vezi integral AICI)

În studiul avizat de Institutele Naționale de Sănătate (NIH), de pe lângă Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA, sunt relevate cel puțin două aspecte deloc de neglijat pentru cei care doresc să păstreze echidistanța în analiza generală a pandemiei Covid-9.

Primul aspect al cercetării publicate, ieri, de The Society for Molecular Biology and Evolution din cadrul Universității Oxford, vizează depistarea, în urma unor studii cantitative, a peste 20.000 de persoane din întreaga lume care au prezentat simptome specifice Covid-19: pierderea mirosului și gustului în cadrul unei boli respiratorii, cu mult timp înainte de momentul zero al epidemiei de la Wuhan și ulterior a momentului declarării pandemiei. Datele sunt evidențiate încă din luna Mai 2020.

Al doilea aspect vizează istoricul global, realizat pe baza a sute de mii de genomi ai Sindromului Respirator Acut Sever coronavirus 2, SARS-CoV-2/Covid-19, studiile arătând o evoluție timpurie, simultan cu răspândirea și înregistrarea de mutații la nivel global.

Mai mult, așa cum am arătat la vremea respectivă, Organizația Mondială a Sănătății și institutele naționale de sănătate din mai multe țări au prezentat argumente științifice potrivit cărora noul coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19) a fost prezent în diverse zone de pe glob cu mult timp înainte de a fi raportat de autoritățile din China.

Studiile demonstrează prezența Covid-19 în: Spania (Martie 2019), Italia (Septembrie / Noiembrie 2019), Brazilia (Noiembrie 2019), SUA și Franța (Decembrie 2019), cu până la nouă luni înaintea declarării epidemiei la Wuhan (Decembrie 2019), în China (Ianuarie 2020). (vezi AICI)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.