Criza din Ucraina este rezultatul acumulării și intensificării fricțiunilor de securitate din Europa

China va continua să joace un rol constructiv în reducerea tensiunilor, promovarea discuțiilor de pace și prevenirea crizelor umanitare, a declarat ministrul chinez de Externe, Wang Yi (foto), în cadrul dialogurilor avute ieri cu omologii indonezian, Retno Marsudi, și spaniol, Jose Manuel Albares, subliniind că actuala criză din Ucraina este rezultatul acumulării și intensificării fricțiunilor de securitate din Europa. (Sursa: CGTN)

Wang a subliniat, că Uniunea Europeană, NATO și Rusia trebuie să se angajeze într-un dialog pe picior de egalitate și să stabilească un cadru de securitate echilibrat, eficient și durabil, pentru a impune stabilitatea pe termen lung în Europa.

În cadrul discuțiilor, ministrul Wang a reproșat că multiple părți implicate în situația din Ucraina generează dezinformări cu privire la poziția Chinei, țară care încurajează Rusia și Ucraina să ajungă la încetarea focului, prin discuții de pace.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.