FOTO – Simfonia lalelelor în Parcul imperial Zhongshan

Este concertul culorilor și gingășiei în Parcul Imperial Zhongshan din Beijing, parte a Muzeului Palatului – Orașul Interzis. Covoare de lalele atrag zilnic sute de mii de vizitatori, accesul în parc necesitând, dincolo de un sumar control anti-epidemic, testarea răbdării pe durata parcurgerii unei cozi care se întinde pe sute de metri. Dar … merită!

Anual, în această perioadă, administratorii parcului reușesc să impresioneze prin grija cu care se dedică lalelelor, flori care precedă spectacolul bujorilor lemnoși, una dintre florile tradiționale chineze, cândva simbol al prințelelor de la curtea imperială.

Am căutat și am fost încântat de reîntâlnirea cu lalelele negre, dar și cu cele brodate, cu petale în diferite culori sau cele franjurate.

Este simfonia lalelelor la Beijing, în Parcul Imperial Zhongshan, iar vremea face pasul spre vară.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la FOTO – Simfonia lalelelor în Parcul imperial Zhongshan

  1. Absolut magnifice! Vă mulțumim, pentru că ne încântați sufletul cu astfel de imagini! Mai ales într-o asemenea zi de sărbătoare, pentru noi ortodocșii, în care ne străduim să lepădam armele întunericului și ne îmbrăcăm, smeriți, cu hainele luminii.
    Ca o legendă străveche persană, laleaua semnifică iubirea absolută, deplină, dintre prințul Farhad și frumoasa Șirin- provenită din popor. Din nefericire, Șirin este ucisă, fapt care-i sfâșie inima lui Farhad. Din disperare, acesta se prăbușește de pe înălțimea unei stânci. Acolo unde sângele lui a atins pământul, a crescut o lalea roșie ca simbol al dragostei desăvârșite dintre cei doi.
    Imagini superbe! Mulțumiri! În semn de prețuire, un mic dar muzical: Piotr Ceaikovski și al său „Vals al Florilor” din „Spărgătorul de nuci” https://www.youtube.com/watch?v=qh65LGkSXu8

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.