China a construit, la Nairobi, o autostradă suspendată de 27,1 km, în 19 luni!

Autostrada suspendată Nairobi, construită de China, a fost inaugurată, ieri, în capitala Kenyei, cu o lună înaintea termenului fixat. Cu o lungime de 27,1 kilometri, autostrada cu două benzi pe sens, face parte din rețeaua rutieră interioară a capitalei Nairobi, urmând să fie utilizată contra cost. În perioada de construcție, au fost create peste 6.000 de locuri de muncă directe, în care au fost implicați 200 de sub-contractori și sute de furnizori locali de materiale de construcție.

Proiectul de infrastructură, realizat de China Road and Bridge Corporation în cadrul unui parteneriat public-privat, a fost contractat pentru aproximativ 600 milioane USD și finalizat în 19 luni (Septembrie 2020 – Mai 2022). Întreaga sumă a fost acoperită de partea Chineză, urmând să fie recuperată din exploatarea autostrăzii, care reduce durata prezenței în trafic, în interiorul capitalei și spre Mombasa, de la 2-3 ore, la mai puțin de 20 de minute.

Pentru a celebra noul proiect rutier al Kenyei, pe Autostrada Nairobi a fost organizat un maraton, care a atras peste 8.000 de alergători. După câteva săptămâni de teste și probe, autostrada va fi dată în funcțiune.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la China a construit, la Nairobi, o autostradă suspendată de 27,1 km, în 19 luni!

  1. Anonim spune:

    Exact din vina noastra am pierdut… sau SI din vina noastra… sa nu mai aratam cu degetul spre altii (chiar daca o merita !!!) ci sa ne privim intai noi insine in oglinda. Si cand spun asta ma gandesc la poporul sarb sau la cel maghiar sau la cel polonez……..

  2. Gaspar Emanuela spune:

    Felicitări ! Sunteți oameni inteligenți și muncitori ! De ce oare am pierdut prietenia voastră. ? Nu din vina mea sau a romanilor de rând , ci. din calcule meschine ale SUA , UE și NATO ! Copil fiind m-am bucurat de pace ,atunci când granițele ne-au fost amenințate in 1968 !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.