BEIJING – Primul oraș din China unde este condiționată vaccinarea anti-Covid-19!

Locuitorii capitalei Beijing vor trebui să facă dovada vaccinării anti-Covid-19, pentru a avea acces în diverse spații publice, măsura urmând să fie aplicată începând de luni, 11 Iunie. Măsura adoptată în premieră în China, de la declanșarea pandemiei, a fost anunțată de directorul-adjunct al Comisiei Municipale de Sănătate din Beijing, Li Ang, ca urmare a eforturilor de eradicare a unui nou focar cauzat de o subvariantă a SARS-Cov-2, mai infecțioasă.

Decizia este luată în condițiile în care autoritățile locale au decis reluarea zborurile comerciale internaționale directe de pasageri.

Autoritățile au transmis instrucțiuni potrivit cărora doar persoanele care au fost vaccinate COVID-19 vor avea acces la adunările publice, inclusiv în instituțiile de învățământ, biblioteci, muzee, cinematografe, galerii de artă, centre culturale, stadioane, sălile de sport, locurile de divertisment și cafenele, a declarat Li Ang.

Potrivit acestuia, măsura va fi aplicată și personalului medical, persoanelor care lucrează în servicii comunitare, operatorilor de amenajări pentru locuințe, furnizorilor de livrare expres și participanților la conferințe.

Oficialul chinez a arătat că singurele excepții vor fi permise doar persoanelor care prezintă o justificare eliberată de medic pentru absența vaccinării.

Datele oficiale arată că la o populație de 23,4 milioane locuitori, în capitala Beijing au fost administrate peste 62 de milioane de doze de vaccin COVID-19.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.