Adrian Năstase: Imaginea Chinei este supusă unei uriașe presiuni de manipulare occidentale!

Imaginea și realitățile Chinei sunt supuse uriașei presiuni de manipulare occidentale, promovate prin intermediul trusturilor media și social media, ca urmare a unor jocuri de interese, a declarat fostul premier al României, Adrian Năstase, în cadrul unui interviu transmis în această seară (ora locală), de postul de televiziune China Global Television Network (CGTN). (vezi interviul AICI)

În cadrul dialogului găzduit de Liu Xin (foto jos), sub titlul „Cum s-au dezvoltat legăturile China-România după aproximativ 20 de ani?”, Adrian Năstase a declarat că „oamenii (din afara Chinei – n.m.) își vor schimba percepțiile care au fost induse, într-un fel de manipulare, bineînțeles, generată de organizațiile de media globale și de diferite interese ale marile puteri în mass media și social media”, subliniind că tot mai mulți oameni vor înțelege schimbările, nivelul de trai și politicile liderilor chinezi. În acest sens, Adrian Năstase a susținut nevoia de cât mai mult informații legate de realitatea Chineză.

Adrian Năstase a rememorat vizita făcută la Beijing în 2003, în calitate de premier, în timpul epidemiei SARS, când China se afla sub o uriașă presiune și embargou extern, pe care, prin inițiativa avută a dorit „să le spargă”. De asemenea, vorbit despre vizitele făcute la Shanghai și Beijing, unde a observat schimbări uriașe.

În opinia fostului premier român, China are un rol important, nu doar ca membră a Consiliului de Securitate, ci ca o mare putere reală, în ciuda „acuzațiilor lansate de SUA privind dezvoltarea Chinei”. Pe acest fond, Adrian Năastase a arătat că „este corect ca fiecare țară să își asume propria istorie, propriile valori și probleme, propriul teritoriu, propria populație și diferitele probleme”, fără interferențe din exterior.

„Nu poți impune din afară propriile valori în altă țară. Și cred că este un document foarte interesant. China se schimbă mult și este o importantă voce a lumii de azi”, a subliniat Adrian Năstase.

În cadrul interviului a fost abordată și tema celui de-al 20-lea Congres Național al Partidului Comunist Chinez, fostul premier român fiind întrebat cu privire la așteptările și aspectele de maximă importanță.

„Știu că Congresul Partidului Comunist este o excelentă oportunitate pentru o analiză profundă a politicilor interne, dar de asemenea și a relațiilor internaționale. Sunt convins că noi idei și noi măsuri vor fi adoptate, în vederea pregătirii pentru ținta 2050″, a mai arătat Adrian Năstase.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Adrian Năstase: Imaginea Chinei este supusă unei uriașe presiuni de manipulare occidentale!

  1. andron spune:

    Vrem să vedem.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.