Li Keqiang: China nu va sacrifica interesele economice viitoare, pentru o viteză de creștere excesivă în prezent!

China va menține o politică macroeconomică consecventă și direcționată, urmând să concentreze eforturile pe a ajuta entitățile existente pe piață să depășească dificultățile și pentru a păstra fundamentul dezvoltării economice, a declarat premierul Chinei, Li Keqiang, în timpul dialogului virtual special cu liderii de afaceri, organizat marți, în cadrul Forumul Economic Mondial (WEF) de la Beijing. (Surse: CGTN, Xinhua)

Premierul Li a arătat că politicile macro vor fi direcționate, puternice și bine calibrate, însă China „nu va supradimensiona măsurile de stimulare, nu va emite masă monetară excesivă și nu va sacrifica interesele viitoare, pentru a urmări o viteză de creștere excesiv de mare”. În aceste condiții, guvernul de la Beijing va adopta o abordare realistă și va face tot posibilul pentru a obține rezultate destul de bune în dezvoltarea economică, la nivelul întregului an, a subliniat Li.

Reangajând public eforturile Chinei de a aprofunda deschiderea economică la nivel înalt și de a promova o piață de clasă mondială, cu mediu de afaceri guvernat de un cadru legal solid, premierul Li a declarat că guvernul de la Beijing este pregătit să consolideze cooperarea internațională împotriva COVID-19, urmând să adopte măsuri de control pandemic mai bine direcționate și mai bine calibrate, sub premisa asigurării siguranței împotriva infecțiilor.

În același timp, China urmărește îmbunătățirea constantă a politicilor privind vizele și testarea COVID, reluând și crescând numărul zborurile internaționale de pasageri, încurajând activitățile de comerț și călătorii transfrontaliere pentru muncă, însă într-o manieră prudentă și ordonată.

„Toate acestea vor promova mai bine fluxul de persoane, schimburile și cooperarea dintre China și lume”, a mai arătat premierul Li Keqiang.

În cadrul dialogului avut cu președintele executiv al Forumul Economic Mondial (WEF), Klaus Schwab, premierul Li Keqiang a transmis că China va rămâne angajată în fața politicii naționale fundamentale de deschidere, cooperând cu toate părțile pentru a intensifica dialogul și comunicarea, pentru a permite o cooperare reciproc avantajoasă, de câștig-câștig.

Premierul chinez a subliniat că dezvoltarea mondială se confruntă cu multe incertitudini și factori destabilizatori, esențiale fiind pacea și dezvoltarea mondială, dar și interacțiunea și schimburile dintre țări, motiv pentru care „comunitatea internațională trebuie să întărească încrederea, să salveze pacea și stabilitatea, să facă față în comun provocărilor printr-un dialog și o comunicare mai strânsă”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.