Primul tren de marfă China-România este în drum spre Constanța!

Compania China-Europe Railway Express din Wuhan a trimis în călătorie cea de-a 159-a garnitură de tren din acest an, urmând să fie prima care va ajunge în România, cu destinația finală Constanța.

Trenul care a plecat din Wuhan, la data de 31 iulie a.c., a ieșit din China prin vama Horgos, urmând să traverseze Kazahstan, Georgia, va face transpordarea prin Marea Caspică și Marea Neagră, urmând să ajungă la la Constanța.

Potrivit companiei chineze, cele 50 de vagoane au fost încărcate cuptoare utilizate la producerea sticlei, materiale textile, mașini și echipamente, buuri de consum zilnic.

Șeful transportului de mărfuri din Gara Wujiashan, Liu Hongtao, a declarat că acesta este primul tren de marfă China-Europa care pleacă din Wuhan către România. Conform programului, garnitura trebuie să ajungă la destinație la jumătatea lunii August a.c.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, De departe ... România, Din presa chineză, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.