Cine vă furnizează curaj, domnule Geoană?

Ca și cum nu este Secretar general-adjunct al NATO, ca și cum nu are altă treabă în funcția pentru care primește lunar zeci de mii de euro și diverse beneficii costisitoare, Mircea Geoană declară la DIGI24 că, în 2009, împreună cu PSD a câștigat alegerile prezidențialele, dar că … „lideri și instituții au făcut un pact cu diavolul”, cu consecințe care „se văd până acum”.

Până la un punct, Geoană face declarații lipsite de sens, consistență și noutate. Toți cei raționali și maturi au înțeles, încă din seara în care a țopăit și afirmat celebra „Mihaela, dragostea mea!”, că alegerile prezidențiale din 2009 au comportat nuanțe de aranjament și trucaj!

Dincolo de acest punct, Geoană face afirmații extrem de grave pentru ideea de democrație, pentru ideea de vot liber, și anume că, în afacerea din seara de 6 Decembrie și în noaptea de 7 Decembrie 2009, au fost implicate multiple forțe care au reprezentat „lideri și instituții”. GRAV! Extrem de grav!

1. Are curaj Geoană să spună cine/care sunt „liderii și instituțiile”?
2. Are curaj Geoană să spună de unde sunt „liderii și instituțiile”, din România, din Occident, din Eurasia?
3. Are curaj Geoană să spună de ce, după 13 ani, abia acum pare interesat să clarifice „deturnarea” alegerilor din 2009?
4. Are curaj Geoană să spună dacă și la alegerile din 2014 a fost aplicată aceeași soluție, cu „lideri și instituții”?

După declarația de ieri seară de la DIGI24, Mircea Geoană, din poziția de Secretar general adjunct al NATO, nu de șef de C.A.P., afirmă că alegerile prezidențiale din 2009 au fost furate, indicând zonele din care s-a acționat, fără să numească făptuitorii, singurul indicat în clar fiind „diavolul” cu care s-a făcut pactul și anume Traian Băsescu.

Curaj, domnule Geoană!

Dacă toți nu aveți treabă la NATO, mergeți până la capăt. Aveți măcar odată curaj și spuneți totul, până la capăt! Inclusiv cine vă furnizează curaj, în 2022, în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2024.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din presa românească, Multilateralism ... în doi, România. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cine vă furnizează curaj, domnule Geoană?

 1. Vlad Tepes spune:

  Ce figura specifica orasului(?!) Dabuleni !!!

  • constantinescuvalentinionut spune:

   Emana inteligenta
   Zona de intelligence black sea minesweeper…garantat vanghelioane almanahe goagle.
   Cam asta e „nivelul”

 2. Anonim spune:

  Nu, nu va avea curaj ! Seamana cu episodul listei acoperitilor din presa, regizor, scenograf si actor fiind Adrian Severin….

 3. N-are tăria de caracter (și-ar pierde privilegiile pe care tocmai le-ați enumerat) s-o spună clar și răspicat că începând cu 2004, de la intrarea României în NATO și de la consolidarea influenței americane (oficial, de această dată) peste destinele și tărtăcuțele românilor, toate alegerile desfășurate pe meleagurile mioritice pentru desemnarea celui care să ocupe funcția supremă în stat au constituit doar niște farse nenaturale, pretențioase și umflate de proastă factură, niște reprezentații odioase cu rol de mascare a realității triste, aceea că în colonia România nici nu se mai pune vreodată (cât o mai exista ea ca stat, chipurile, suveran și independent) problema alegerii unui președinte care să reprezinte interesele naționale.
  Stăpânirea le-a oferit cetățenilor români doar iluzia dreptului de-a alege, așa cum le-a oferit iluzia „vigurosului” Articol 5 al Alianței Nord Atlantice, așa cum le-a oferit iluzia apărării printr-un scut, sicrie zburătoare și plutitoare, iluzia unei democrații, a unui stat de drept, a unor „libertăți” de mișcare și nu numai. Vedeți dumneavoastră, domnule Tomozei, dacă poporul acesta ar fi fost patriot măcar pe jumătate pe cât sunt sârbii, atunci ar fi înțeles că libertatea este doar o înșelăciune a oamenilor muncii, un mijloc de a-i ridica să lupte împotriva propriei țări.
  Toți președinții pe care i-a avut România începând cu 1990 au fost doar niște marionete amărâte, care au dansat așa cum le-au fost trase sforile în primul rând de la Washington, apoi de la Bruxelles și nu în ultimul rând, cocoțarea lor la putere făcându-se inclusiv cu ajutorul serviciilor, acestea din urmă șlefuindu-și extrem de bine arta votatului, în special din secțiile de votare ale străinătății. Asta-i „democrația” cu epoleți, că tot ne plângeam noi că pe vremurile abuziv-împușcatului prioritatea absolută n-o deținea poporul!!! Cât timp temele majore legate de viitorul României n-au ocupat primul loc ca valoare și demnitate în niciun program politic al vreunui candidat apoi al vreunui președinte, nici cutezanța (pe care o amintiți în articol), nici tradiția, nici normalitatea, nici respectul pentru credință, cultură, istorie, idealuri nu vor fi la loc de cinste și nu vor garanta accesul la puterea în stat pe bazele clare ale unei valori demonstrate și ale unor fapte concrete și probate/verificate ca fiind în folosul țării sau comunității.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.