Ministerul Afacerilor Ucrainei în România, între Colțescu și Marga!

Bogdan Aurescu și slugarnicii din Ministerul Afacerilor Externe de la București s-au grăbit, din nou, să plonjeze în ridicol! Lecția primită în cazul arbitrului Sebastian Colțescu nu a fost învățată, semn că absolut niciunul dintre decidenții aflați sub insipidul Aurescu nu au pic de diplomație în sânge, adică maturitatea necesară pentru a nu reacționa pripit, fără o profundă și cuprinzătoare analiză. (Foto: MAE:RO)

La data de 9 Decembrie 2020, Ministerul condus de Bogdan Aurescu a promovat pe pagina oficială de Facebook un banner cu mesajul: „No to racism. Respect”, ca reacție la acuzațiile de rasism la adresa lui Sebastian Colțescu, arbitru UEFA,  deși era evident că acesta nu s-a manifestat sau exprimat rasist.
Slugărnicia a fost perpetuată de ministrul Sportului, Ionuț Stroe (PNL) care, în maximă penibilitate, a prezentat scuze în numele sportului românesc, arătând că rasismul nu poate fi tolerat, dar și de Federația Română de Fotbal care, la puține ore după „incident”, a emis un comunicat în care se delimita ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!

Acestor proști, lipsiți de bărbăție, demnitate și maturitate, le-a pocnit peste ochi mesajul oficial al UEFA care, la data de 11 Februarie 2021, arăta că în comportamentul lui Colțescu, din partida Bașakșehir-PSG, jucat la data de 8 Decembrie 2020, nu a existat niciun element rasist!

Decizia de a promova, de două ori, pe pagina oficială de Facebook bannerul: „No to racism. Respect” a stârnit reacții virulente din partea românilor la adresa MAE, cei curioși putând lectura AICI și AICI. (vezi foto sus)

Revenind în actualitate, Ministerul Afacerilor Externe de la București, condus de slugarnicul Bogdan Aurescu, a făcut ieri o nouă demonstrație inacceptabilă.

În cadrul unui comunicat oficial, MAE a atacat furibund opiniile profesorului Andrei Marga, care s-a exprimat în simpla calitate de cetățean român, în cadrul unui eveniment privat, care, nu angaja și nu angajează sub nicio formă statul român.

În esență, declarațiile profesorului Marga sunt simple și corecte nu doar în fața Istoriei, ci și a realităților imediate, războiul din Ucraina trebuind să fie încheiat cât mai curând, prin consultări în care să fie implicate, alături de Ucraina și Rusia, și marile puteri: SUA, China, Germania. Aceasta este condiția esențială pentru asigurarea unui cadrul de securitate strategic în Europa.
Apoi, Profesorul Marga a mai arătat că, din perspectivă istorică, părți din teritoriul Ucrainei trebui să revină statelor titulare, adică: României, Ungariei, Poloniei și Rusiei, pentru a se corecta anexările succesive produse în perioada constituirii și extinderii Republicii Socialiste Sovietice Ucraina, ca parte a Uniunii Sovietice.

„Afirmațiile mele corespund adevărului istoric. Ucraina a refuzat aplicarea acordurilor de la Minsk, care erau susținute și de europeni. Ucrainienii merită respectul, ca orice popor și ca toți oamenii, dar a forța lucrurile, falsificând propagandistic situații, mi se pare indecent” – Andrei Marga

Nimic nu este greșit în afirmațiile domnului Marga, nimic nu ar trebui să irite și să genereze reacția lipsită de responsabilitate a Ministerului Afacerilor Externe de la București. Dar …

Câtă vreme Aurescu funcționează după sloganul „Totul pentru Ucraina, totul pentru străini!”, nu este de mirare că, în comunicatul intitulat:„Precizări de presă cu privire la declarațiile făcute de Andrei Marga”, MAE face o inacceptabilă demonstrație de lipsă de democrație, de dialog și pluralism de odei și opinii, condamnând în cel mai curat spirit stalinist dreptul la liberă exprimare, pe absolut orice subiect. Unde mai pui că profesorul Marga a argumentat și explicat pozițiile prezentate.

În comunicatul MAE, slugarnicii aflați în subordinea ministrului Aurescu reconfirmă spălarea pe creier a diplomației române, arătând că dacă îndrăznești să ai altă opinie decât cea oficială, dacă îndrăznești să gândești cu propriul cap, ești putinist!

„Aceste declarații sunt în flagrantă contradicție cu poziția oficială a României față de agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, precum și cu principiile fundamentale de drept internațional care guvernează relațiile internaționale în prezent.

MAE respinge ferm poziționarea domnului Marga, care preia, încurajează și propagă narativele maligne emise de Rusia.” (vezi comunicatul integral AICI)

Dar, extrem de grav este faptul că Ministerul condus de Aurescu toarnă gaz și alimentează demența istericilor de la Kiev, care nu au minimă idee despre libertatea de exprimare, dreptul la opinie, în democrație!
Acești demenți protejați și promovați de SUA-UE în numele democrației, nu au nici cea mai mică legătură cu democrația și dreptul la exprimare liberă, cu atât mai mult cu cât sunt argumentate, bazate pe probe istorice și juridice.
Prin vocea lui Mihailo Podoliak, Consilier al preşedintelui Ucrainei, Andrei Marga este amenințat cu un proces penal, pentru că se exprimă și gândește liber, fiind catalogat „agent”, „naftalină politică”! (vezi foto dreapta)

Nu este de mirare că ministerul condus de nerușinatul Bogdan Aurescu reacționează de acestă manieră, câtă vreme România a fost subordonată integral intereselor străine și ale Ucrainei.

O confirmare suplimentară a fost furnizată la recenta Reuniune Anuală a Diplomației Române (RADR, 6-8 Septembrie 2022), în care principala temă abordată în mesajele transmise de oficialii români: președinte, premier, ministrul de Externe și președinții celor două camere ale Parlamentului, a fost Ucraina, menționată de 59 de ori (de 38 de ori ministrul Aurescu), exponențial în raport cu orice altă țară europeană sau China, menționată o singură dată!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, România, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ministerul Afacerilor Ucrainei în România, între Colțescu și Marga!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.