În numele Iancului, vă blestem …

… să nu vă înghită pământul din care v-ați născut, pe care îl pângăriți!
… pentru tădarea, tăcerea, complicitatea cu care șetergeți orice urmă și simbol de demnitate a românilor!
… pentru tot ce faceți conștient și în numele imbecilității la modă, cu care spălați mitea și sufltele românilor!
… pentru că nu sunteți decât niște slugi așa cum au mai fost pe pământurile românești!

Vă blestem, să aveți liniștea sufletului, din nou pângărit, al Crăișorului Avram Iancu!
Vă blestem, să nu vă găsiți liniștea nici dicolo de viață!
Vă blestem, să fiți iertați doar de cei trecuți prin sabie și roată!

Pentru tăcerea voastră … vă blestem! În numele Iancului, a lui Horia, Cloșca și Crișan, al Viteazului Mihai, al Jianului, al Vladimirescului Tudor, al Brâncovenilor și al tuturora, până la Decebal, cu toții trădați, vânduți și omorâți de … români! La fel cum omorât de români a fost și Ceaușescu, pentru ca în locul lui să se ridice alții, lipsiți de iubire de țară!

Popor ingrat, inconștient, readus la stadul de iobagi în propria țară!

Avram Iancu a fost înlăturat din centrul municipiului Turda, ca să nu mai fie văzut de toți cei care fac drumul spre Vidra de Sus, spre țara moților, spre lumea de Rai a celor care au dat românilor pe unul dintre cei vrednici de pomenire în veci, dintre români! Statuia lui Avram Iancu a fost mutată în spatele unei biserici catolice, cu spatele la zi, așa cum au fost tratați românii, în aproape întreaga istorie, în propria țară!

Avram Iancu nu are loc nici în centrul Sibiului, la fel cum nici statuia ecvestră și numele Mihai Viteazul nu au loc în centrul municipiului Oradea. Iar toate acestea le fac românii, în România, nu străinii!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la În numele Iancului, vă blestem …

  1. Dureros gest, într-adevăr! Inclusiv prin mutarea statuii în aripa nordică a unei biserici papistașe! În ceea ce privește starea abulică și nerecunoscătoare a românilor, aveți perfectă dreptate! Referitor la blesteme, aici nu doresc să-mi exprim nicio părere! Nu de alta, dar greu, foarte greu, voi mai avea acces la Sfânta Împărtășanie! Iertare!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.