CHINA: Primul crap pescuit în 2023, licitat pentru 62.700 USD

Comitatul Fuhai din regiunea autonomă Xinjiang-Uygură, din nord-vestul Chinei, a găzduit zilele acestea prima acțiune de pescuit, eveniment cu o tradiție culturală de peste 60 de ani, organizată înaintea Festivalului Primăverii – Anul Nou chinezesc. În regiune, Lacul Ulungur este vestit pentru că aici cresc cei mai gustoși crapi și cu mai multă carne, anual primul crap de mari dimensiuni fiind scos la o licitație, la care participă sute de oameni.

Anul acesta, primul crap, considerat ca aducător de noroc și fericire în noul an, a fost adjudecat pentru 428.888 yuani (aproximativ 62.700 USD), de proprietarul unui restaurant cu specific local.

După adjudecare, crapul a fost prezentat publicului, o altă tradiție fiind aceea de a atinge peștele, pentru a avea noroc în noul an.

La evenimentul organizat anul acesta pe Lacul Ulungur din Comitatul Fuhai, unde temperatura medie în această perioadă este de -15 grade Celsius, odată cu relaxarea epidemică, au participat zeci de mii de localnici și turiști.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.