China și Cehia îmbunătățesc parteneriatul strategic

China apreciază dezvoltarea relațiilor cu Cehia, considerând Republica Cehă un partener strategic important, fiind pregătită să colaboreze pentru creșterea constantă a relațiilor bilaterale, pentru a aduce mai multe beneficii celor două popoare, a declarat președintele Xi Jinping, în cadrul dialogului avut, luni, cu președintele Cehiei, Milos Zeman, în sistem videoconferință.

Xi Jinping a subliniat că, în ultimii zece ani, relația China-Cehia a fosr ridicată la îmbunătățit nivelul de parteneriat strategic, cele două părți promovând relațiile economice și comerciale bilaterale. În aceste condiții, exporturile cehe în China aproape s-au triplat, în timp ce numărul turiștilor chinezi în Republica Cehă a crescut, în 2019, cu 250% față de 2013.

În mesajul său, președintele Xi a mai arătat că RP Chineză va promova mai multe măsuri practice pentru a stimularea cooperării dintre China și țările din Europa Centrală și de Est (ECE), politicile Chinei privind Europa rămânând stabile. În acest sens, Xi a exprimat speranța că partea cehă va continua să promoveze cooperarea China-ECE, dezvoltarea susținută și solidă a relațiilor China-Europa.

La rândul său, președintele Milos Zeman a declarat că susține dezvoltarea relațiilor ceho-chineze, prețuind prietenia cu președintele Xi Jinping.
Potrivit președinției cehe, dialogul de 45 de minute a avut loc la sugestia părții chineze, fiind abordate relațiile reciproce, dar și aspecte care ține de situația internațională actuală. Mai mult, președintele Zeman a declarat că Republica Populară Chineză poate juca un rol important în încheierea conflictului din Ucraina, în timp ce Republica Cehă este pregătită să joace un rol activ în promovarea dezvoltării sănătoase a relațiilor Europa-China.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CHINA-ECE, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la China și Cehia îmbunătățesc parteneriatul strategic

  1. Carmen spune:

    Cehii pot, au voie, noi nu. Cretini suntem !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.