Amuzantul procuror militar șef al Secției Parchetelor Militare, Generalul Pițu

La momentul evenimentelor din Decembrie 1989 aveam vârsta pe care o avea actualul procuror militar șef al Secției Parchetelor Militare, Generalul Cătălin Ranco Pițu. Spre deosebire de Oravița, de unde este domnia sa, în orașul meu, Sibiu, a fost un dezastru. Am trăit și văzut ceea ce aveam să înțeleg, după o vreme, că revoluția a fost o diversiune programată extern, cu implicare și trădare internă (nicio revoluție nu reușește altfel), la care au participat direct forțe externe, ajunse să fie cunoscute în folclor drept: teroriști.

În urma emisiunii de ieri seară, „Față în față cu Ion Cristoiu”, realizată pe Gândul.ro sub titlul „Dosarul revoluției sub lupa adevărului!”, am sentimentul că și Procuratura militară a ajuns pe mâna unora la care spiritul critic este similar majorității celor care sunt zgomotari în presa de astăzi: superficiali, obsesiv parțiali, dacă nu orbi în fața realității complexe.

În mod cert, Generalul Pițu (16 ani în Decembrie 1989, astăzi ajuns la 49-50 de ani) poate scrie un roman, o compilație de documente, dar niciodată nu poate face o cercetare științifică riguroasă, comprehensivă, prin urmare nu poate realiza în mod serios o cercetare penală. Asta pentru că omite evidențe din realitatea cunoscută de absolut toată lumea, trăite, observate direct, de mii de români, în zilele lui Decembrie ’89: prezența masivă a intervenției externe.

„Sistemul era putred, era bolnav. Nu din Decembrie ’89. Era bolnav de ani de zile și când un astfel de sistem, de tipul acela, toate marile structuri de genul acela au căzut, s-au prăbușit, de parcă nici nu ar fi existat, la un moment dat. Pentru că putreziciunea aceea din interiorul sistemului duce ca atunci când apar astfel de momente să se prăbușească totul.
Dacă sistemul era puternic, forțele armate ale României, adică toate, nu doar MI (Miliția – n.m.), DSS (Securitatea – n.m.), față în mod articulat forțele puteau face față oricărei răzmerițe, de oricunde, indiferent că ar fi fost la Timișoara sau în alt oraș, sau în București. (…) Nemulțumirea era generală și în rândul militarilor”, a declarat Procurorul militar Pițu, arătând că Ceaușescu „era complet rupt de realitate și nu-și dădea seama că mai rău inflama lucrurile și s-a și întâmplat treaba aceasta.”

Tot domnia sa arată că, până în 22 Decembrie 1989, numărul morților era de puțin peste 100, iar după 22 Decembrie, după plecarea lui Ceaușescu, „mor aproape 1.000 de oameni, nouă sute și ceva”.

1.000 de oameni care au murit pentru că în România „psihoza teroristă a ajuns la cote paroxistice. (…) Acea inducere în eroare, o succesiune de dezinformări, făcute ca la carte, profesionist, nu la voia întâmplării, efectele … atenție! Conform manualului de inducere în eroare, ținta prihozei, ținta inducerii în eroare, este opinia publică, nu altcineva. Opinia publică trebuie manipulată pentru a gândi într-un anumit fel”.

Mai mult, procurorul militar Pițu subliniază că „lumea înnebunise, la un moment dat, sub acea psihoză a teroriștilor care mișună peste tot. De fapt, nu a fost nici unul. Erau de fapt purtătorii de arme, dintre care foarte mulți civili”.

Toți acești ne-teroriști, bieți civili și militari, au tras „12.500.000 de cartușe”, la care se adaugă muniția lansată din grenadiere, tancuri, elicoptere, rachete.

„Toată gama de armament, până la armamentul greu (aflat la dispoziția armatei – n.m.), s-a folosit într-o luptă cu un dușman inexistent, inventat. Și aici se inventează într-un mod logic, cronologic, că acest dușman pentru accederea la putere, pentru păstrarea puterii și pentru legitimarea în fața opiniei publice, în fața poporului. (…) Folosindu-se procedee profesioniste, nimic nu a fost la întâmplare.”

Pentru tragediile din Decembrie 1989, procurorul militar Pițu îl identifică drept principal responsabil pe Ion Iliescu, acuzat în dosarul trimis la instanță de săvârșirea de crimă împotriva umanității, alături de Gelu Voican Voiculescu. De ce? Pentru că au fost factorii de decizie politico-militar, de la un anumit moment.
Mai mult, procurorul Pițu susține că Iliescu „singur și-a subordonat întreaga forță armată a țării, cu alte cuvinte s-a poziționat exact în funcția lui Nicolae Ceaușescu, de comandant suprem al forțelor armate și președinte de stat, concomitent”. ULUITOR!

Pe logica procurorului militar Pițu, aplicată însă evenimentelor din perioada pandemiei 2020-2022, președintele Klaus Iohannis și cei din jurul său pot fi acuzați de săvârșirea de crimă împotriva umanității, pentru că pur și simplu Iohannis „singur și-a subordonat întreaga forță armată a țării (…) de comandant suprem al forțelor armate și președinte de stat, concomitent”. Dar … suntem abia în 2023. Probabil, în condițiile democratice de azi, abia peste 30 de ani un procuror atent selectat și promovat va fi lăsat să se ocupă de această problemă.

Insist să arăt că am fost uimit să văd un PROCUROR MILITAR incapabil să înțeleagă anvergura implicațiilor externe, dimensiunea corectă a evenimentelor din Decembrie 1989, PROCUROR MILITAR care exclude fără teamă de ridicol prezența și implicarea externă directe: manipulare, provocare, foc de armă, simulatoare audio-vizuale etc., toate deja arhicunoscute și confirmate faptic. Procurorul militar Pițu refuză sau este incapabil să înțeleagă că, în Decembrie 1989, România a fost un spațiu pe care au acționat în libertate, granițele fiind deschise – exact cum s-a procedat și în pandemie – pentru absolut oricine a dorit să acționeze: servicii de informații, grupări militare și paramilitare externe.

Întrebarea cheie a emisiunii a fost legată de capacitatea de manipulare din acele zile, atribuită de procurorul militar Pițu cu precădere lui Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu.

Ion Cristoiu: O să vă pun o întrebare ciudată. Spuneți că a fost ca la carte și părerea mea este că este o premieră.

Cătălin Ranco Pițu: Da.

Ion Cristoiu: Așa de buni eram noi? Ar trebui să fim mândri.

Cătălin Ranco Pițu: Știți cum? … Nu știu dacă se poate spune că așa de buni eram noi.

Ion Cristoiu: Păi nu … că … a fost făcută numai de noi?

Cătălin Ranco Pițu: Eu zic că da. Nu există nicio probă care să dovedească implicarea structurilor din afara țării.

Ion Cristoiu: Păi, așa de buni erau ăia de la armată să ne paralizeze …

Cătălin Ranco Pițu: Nu trebuiau să fie foarte buni ca să genereze o astfel de situație, trebuiau să dea doar câteva ordine după care lucrurile mergeau de la sine.”

Imediat după aceste declarații, procurorul Pițu prezintă ca exemplu scena de la fostul Comitet Central (CC), unde se aflau revoluționari și forțe ale Armatei, dar unde au fost trimise alte forțe militare, sub ordinul că în CC se aflau teroriști.
Pentru a-și întării concluzia și convingerea că în România lui Decembrie 1989 nu au fost implicate forțe externe și teroriști, acesta aplică o logică dominată de fracturi deschise:

„Există două variante: fie știau foarte bine ce fac și probatoriul a demonstrat că știau ce fac, fie erau cei mai incompetenți și iresponsabili. Dar, nu este așa, pentru că printre ei se aflau ofițeri superiori cu o pregătire dovedită, extraordinară, făceau parte din comandamentul Tratatului de la Varșovia, adică erau oameni de legătură cu Moscova, cu celelalte state componente ale tratatului. Adică, din punct de vedere militar erau profesioniști desăvârșiți. Este exclus să fii greșit în asemena hal.”

Încă odată, procurorul militar Pițu este surprinzător în raționamentele folosite în instrumentarea dosarului Decembrie 1989. Cum poate un PROCUROR MILITAR să nu observe că tocmai militarii aflați în contact direct cu Moscova și centrele militare Occidentale (ajunși la comanda evenimentelor din Decembrie 1989) nu erau de capul lor, că erau în contact permanent cu partenerii externi din Tratatul de la Varșovia, din NATO, dar și din diverse centre de putere și informații externe?

Prin urmare … ce se reține ca probe în dosarul instrumentat de procurorul militar Pițu, dar nu se merge dincolo de prezentarea faptelor, este că ARMATA ROMÂNĂ A FOST CEA CARE A TRAS ÎN POPORUL ROMÂN, că ARMATE ESTE PRINCIPALA AUTOARE A CELOR PESTE 1.000 DE VICTIME din evenimentele din Decembrie 1989. Iar pentru toate evenimentele, tragediile, distrugerile, procurorul Pițu a găsit doi mari vinovați: Ion Iliescu și Voican Voiculescu! Pentru că restul au refuzat să mai trăiască până azi.

În mod cert, Decembrie 1989 a fost o diversiune. Dar, această diversiune nu putea avea loc fără tradarea militară internă, pe toate compartimentele, fără trădarea politică internă, fără prezența și sprijinul venite din exterior, pentru că regimul trebuia schimbat, pentru a pune România pe tava intereselor externe.
A fost și este evident că tabăra Ion Iliescu reprezenta o piesă a Estului, în timp ce tabăra Silviu Brucan reprezenta o piesă a Occidentului. Aceste tabere au cooperat, au colaborat și au comunicat în toată acea perioadă, chiar dacă nu exista un centru comun de comandă.

Emisiunea de ieri seară, realizată de domnul Ion Cristoiu, merită să fie urmărită cu atenție (vezi AICI), în condițiile în care, cu toată stima pentru procuror militar șef al Secției Parchetelor Militare, General Cătălin Ranco Pițu, dosarul instrumentat nu clarifică evenimentele din Decembrie 1989, ci produce confuzie, ducând în ridicol o tragedie, o țară și destinele celor încă rămași în viață.

Procurorul Cătălin Ranco Pițu refuză să cerceteze ceea ce deja este a fost demonstrat și anume că România s-a aflat sub asediu extern, abia apoi sub manipularea internă a executanților, trădătorilor și beneficiarilor politico-militar-economic, fapt care în ciuda funcției de magistrat și a gradului militar, îl prăbușește la nivelul unui harnic speculant superficial, care, în fața evidențelor, execută întocmai și la timp. Păcat!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din presa românească, EU Centrală şi de Est, Multilateralism ... în doi, România. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Amuzantul procuror militar șef al Secției Parchetelor Militare, Generalul Pițu

  1. Neamtu Mircea spune:

    Constantinescu presedinte 1997 iar generalul spune ca a discutat cu Constantinescu despre dosar adresandu se CATALINE…..In 1997 era student la Facultatea ECOLOGICA(oare era acreditata)si pe urma a devenit orocuror la tara(Oravita)La emisiunea lui Gadea am vazut doi mediocrii iar generalul vorbea fara probe doar din declaratii.Apropi de tintele false radiolocatie.Nu se poate sa fie false intrucat statia radio recepteaza undele electromagnetice reale nu ca i-a spus cineva ca aveau un program de antrenament pe care l-au folosit.La antrenamente se foloseau planse cu tintele (avioane)cu trasee de zbor si un numar de avioane in functie de complexitatea aplicatiei.Daca pe Gidea l-ar duce mintea ar chema un specialist in radiolocatie si iar demonta total afirmatia „procurorului”general!!!!!

  2. Eu spune:

    Un gunoi de general !
    Viermii societății actuale!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.