CHINA: SUA sunt dependente de sancțiuni și haos global

O serie de politicieni americani fac ca SUA să fie dependente de sancțiunile care provoacă daune și haos lumii, a declarat Wang Wenbin (foto), purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, ca reacție la declarațiile făcute de Avril Haines, Director al Serviciului Național de Informații (DNI) în administrația Biden, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos (Elveția).
Haines, dacă țările occidentale ar adopta sancțiuni semnificative împotriva Chinei, așa cum a făcut-o împotriva Rusiei, vor avea un impact mai mare asupra Chinei, țară care este profund integrată în economia mondială.

„Unii oameni din SUA sunt dependenți de sancțiuni excesive”, a declarat Wang Wenbin, adăugând că transformarea problemelor economice și tehnologice în arme reprezintă o amenințare gravă la adresa păcii și stabilității mondiale.
„Declarațiile oficialului american au expus pe deplin adevărata față a hegemoniei SUA. Practica SUA de auto-servire, în detrimentul altora, și haosul pe care îl creează în întreaga lume, sunt extrem de nepopulare, lumea având obligată să le reziste și să le respingă”, a subliniat Wang.

Avril Haines a fost confirmată în funcție de Senatul american la propunerea președintelui Joe Biden, în Ianuarie 2021.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, China, DAVOS, Din presa chineză, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.