Olaf Scholz participă, dar nu se bagă!

Exact ca în bancurile porcoase, Germania sub concelarul Olaf Scholz devine cârpa de șters pentru bombeurile bocancilor americani care tropăie incendiind Europa. Încă, Uniunea Europeană este condusă de Germania și Franța, însă devine evident că adevărații patroni ai uniunii sunt miliardarii americani, care plantează președintele la Washington.

Jocul strategic promovat și susținut de Germania sub cancelarul Scholz este unul dezastruos pentru întreaga Europă, iar odată cu declanșarea războiului din Ucraina a devenit pentru absolut toți cei normali că la Berlin conduce un imbecil! Că așa este ne confirmă, astăzi, acest cancelar care a primit voie de la americani să (re)militarizeze Germania, alocând 53 miliarde Euro în 2021 și 100 miliarde euro în 2022, pentru bugetul apărării.

După ce Guvernul german a aprobat trimiterea în Ucraina a unui număr de 14 tancuri Leopard, șeful guvernului german – concelarul Olaf Scholz a ieșit să declare că Germania va continua să verifice că NATO nu va deveni parte în conflictul din Ucraina!

Declarația de azi, făcută în în Bundestag, te obligă să întrebi dacă Olaf Scholz se află pe același nivel cu președintele SUA, Joe Biden, în materie de contact cu realitatea, dacă este la fel de independent și lucid în deciziile care vizează sute și miliarde de oameni?

Scholz a afirmat că Ucraina poate conta pe primirea de sprijin în viitor, dar NATO nu ar trebui să devină una dintre părțile aflate în conflict. „Vom ține cont de acest principiu în viitor”, a firmat Scholz, parcă neștiind că Germania este țară NATO, la fel cum este și Polonia care este dispusă să trimită tancuri Leopard de producție germană, la fel cum membre NATO sunt și SUA care anunță că vor trimite tancuri Abrams.

SUA și Germania pun NATO și Rusia în pragul unei ciocniri directe

Că cele 14 tancuri Leopard 2A6 pe care Germania a anunțat, astăzi, că le va trimite în Ucraina, sunt o o frecție la picior de lemn, este una. La fel este și decizia Berlinului de a emite permise către țările care dețin astfel de tancuri, pentru trimiterea în Ucraina. Însă, în fața acestor decizii, avem reconfirmate o serie de aspecte care arată că nu se doresc dialogul cu Rusia, negocierile de încetare a focului, dacă nu negicierile de pace și … oprirea tragediei din Ucraina.

Cum era firesc, Rusia consideră că furnizarea de tancuri Leopard către Ucraina nu va fi de bun augur pentru relațiile ruso-germane, urmând ca acestea să fie afectate inevitabil. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că decizia va „lăsa o amprentă inevitabilă pentru viitorul acestora”, în condițiile în care relațiile ruso-germane sunt „deja într-un punct destul de scăzut”, și în care Moscova nu observă „niciun dialog substanțial cu Germania sau cu alte țări UE și NATO”.

La rândul său, Ambasadorul Federației Ruse în Germania, Serghei Neceaev, a calificat decizia de astăzi a Berlinului drept „extrem de periculoasă”, una care „duce conflictul la un nou nivel de confruntare”.

În cadrul unui comunicat emis de Ambasada Rusiei la Berlin se arată că „Germania, la fel ca aliații săi cei mai apropiați, nu este interesată de o soluționare diplomatică a crizei ucrainene și este aplecată asupra escaladării permanente și a alimentării nelimitate a regimului de la Kiev cu mai multe mortale arme. ‘Liniile roșii’ sunt de domeniul trecutului”.

Mai mult, decizia Berlinului arată cu claritate „refuzul final al Germaniei de a recunoaște responsabilitatea istorică” pentru crimele atemporale ale nazismului din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, „calea dificilă a reconcilierii postbelice dintre ruși și germani fiind abandonată”.

„Cu permisiunea conducerii Germaniei, tancurile de luptă cu cruci germane vor fi trimise din nou pe ‘frontul de est’ care va duce inevitabil la moartea nu numai a soldaților ruși, ci și a civililor. Berlinul a luat această decizie în zilele aniversării a 80 de ani de la ruperea asediului Leningradului, unde au murit sute de mii de cetățeni sovietici. Berlinul fistruge rămășițele încrederii reciproce, aduce daune ireparabile relațiilor deja precare ruso-germane și pune sub semnul întrebării posibilitatea normalizării lor în viitorul apropiat”, se mai arată în comunicatul Ambasadei Rusiei în Germania.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Din arhive, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Multilateralism ... în doi, Război în Ucraina, Rusia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Olaf Scholz participă, dar nu se bagă!

  1. andron spune:

    practic își bat joc de Ucraina, dar dacă ea vrea ?! Poate îi place…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.