Ion Cristoiu sub cenzură, de la pandemie și Zelensky, la Netanyahu

Câtă vreme România a devenit un spațiu controlat total de trădători, detractori și vânduți străinilor, noua suspendare a canalului video de pe YouTube ținut de domnul Ion Cristoiu vine, cumva, firesc. În România democrată, occidentală, euro-atlantică, ADEVĂRUL, ARGUMENTUL, JUDECATA LA RECE, ÎNTREBĂRILE, nu mai sunt la modă. Democrația, toleranța, dialogul, au devenit formule sub care se ascund cenzura, intoleranța, alinierea obligatorie ideologică. În democrația din România, grupuri minoritare de interese execută, la ordin sau din servilism slugarnic, o majoritate mult prea tăcută, prea tolerantă, prea … mioritică.

După ce a fost sancționat și suspendat pentru punctele de vedere și argumentele prezentate în pandemie, despre războiul din Ucraina, acum, Ion Cristoiu este cenzurat prin suspendarea canalului de YouTube, pentru că pune întrebări și caută argumente pentru evenimentele în derulare dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, dintre Israel și palestinieni.

În fond, ce susține Ion Cristoiu este de minim bun simț jurnalistic. Nimic din cele pe care le afirmă, le întreabă și argumentează nu are cu incitarea la ură, cu antisemitismul, cu provocarea părților. Dar, bunul simț, analiza echilibrată, nepărtinitoare, argumentată cu fapte și coincidențe (!?), nu mai este la modă.

Astăzi, deontologia jurnalistică este corectă (!?) doar dacă promovează demența, decadența, prostituția, degenerarea umană, doar dacă este aliniată propagandei impuse de curentul euro-atlantic.

Astăzi, nu ai voie să pui întrebări legate de regimul dictatorial Zelensky, legate de argumentele UE intrate în conflict cu Rusia la ordinul SUA, legate de sutele de miliarde de dolari care dispar netransparent din bugetele țărilor Occidentului colectiv. Nu este voie să pui întrebări legate de conflictul israeliano-palestinian, declanșat de atacurile teroriste ale grupării Hamas. La fel, Occidentul nu a permis întrebări și critici în spațiul public legate de pandemie și metodele aplicate, de sutele de miliarde de euro dispărute din bugetele țărilor UE, fără ca cineva să ofere o explicație … democratică.

În ultimii ani, Democrația a căpătat comportamente dictatoriale, a adoptat metodele cenzurii, inclusiv în Parlamentul European, sub argumentul securității și noilor cuvinte îndesate în volabularul „narativiștilor”: reziliență, de-riscare!

Acum, din nou, Ion Cristoiu întreabă și așteaptă răspunsuri din parta politicienilor care numesc în diverse funcții bugetofage, la Consiliul Național al Audiovizualului și alte structuri de cenzură vizibile sau invizibile, cenzori care decid fără să ai nicio posibilitatea de a te apăra, cum cenzorii nu sunt obligați de nicio lege să răspundă pentru deciziile luate, pentru răspunsurile în care sunt utilizate șabloane sfidătoare la adresa bunului simț.

Cenzorii de la YouTube au decis suspendarea lui Ion Cristoiu pentru că a invocat necesitatea ECHILIBRULUI și DIALOGULUI, necesitatea unui arbitru, arătând că „Lumii de azi îi lipsește un Nicolae Ceaușescu”, dar și pentru că a declarat că „încurajarea guvernului Netanyahu de a comite crime de război în numele răzbunării pe populația civilă din Gaza e o incitare la ură”.

„S-a dovedit, după părerea mea, un fakenews pus la cale de cabinetul Netanyahu, de Bibi Netaniahu, în legătură cu copiii ăia care erau arși. De ce a lansat aceasta, cabinetul, și în această horă a falsului s-a prins … s-a prins, că știa, și administrația Biden, pentru a justifica ceea ce, eu nu spun Israelul, ceea ce premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, o numește răzbunare, răspuns copleșitor, cum spune Biden, pentru a justifica toate ororile pe care le va comite Israelul în acest răspuns.
Eu vă spun încă odată, am văzut că în România toată prea vrea sânge, vrea ca armata israeliană să intre, să spânzure, să belească, să spintece, să alunge pe palestinieni într-o … Sunt de acord (cei din presa din România – n.m.) cu cererea armatei israeliene ca un milion și ceva de oameni să-și părăsească locuințele, proprietățile lor până la urmă, palestinieni până la urmă, și să se ducă în Sud.” – Ion Cristoiu

Nu este nimic greșit sau provocator, în aceste afirmații!

Ce pare greșit din punctul de vedere al cenzorilor de la YouTube, Facebook sau CNA-ului de la București, este absența părtinirii, este apelul la rațiune și umanitate, invocate de Ion Cristoiu.

Așa cum arăt de ani de zile, model democratic al Occidentului colectiv impus de SUA și aplicat de Comisia Europeană sub Ursula von der Leyen, libertatea de exprimare devine infracțiune, jurnalistul trebuind să fie de partea aleasă de Occident, oricât de greșită și letală este poziția. Altfel spus, jurnalistul trebuie să fie un propagandist care, înainte de a publica un text, înainte de a deschide gura, trebuie să treacă pe la cenzori pentru aprobare.

În aceste condiții, despre ce democrație mai vorbim în lumea Occidentală? Despre ce libertate a presei? Despre ce echilibru de opinii, câtă vreme ADEVĂRUL NU COMPORTĂ FORME DE PLURAL?

Până la noi ordine, suspendarea canalului video ținut de Ion Cristoiu este aplicată pentru șapte zile.
Pentru a-l urmări pe Ion Cristoiu vă invit să accesați sau să vă abonați gratuit la site-ul cristoiublog.ro și la pagina facebook.com/cristoiublog.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, Din presa românească, EU Centrală şi de Est, Europa, Multilateralism ... în doi, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Ion Cristoiu sub cenzură, de la pandemie și Zelensky, la Netanyahu

 1. Azi este simplu sa gasesti pe FACEBOOK sau pe YOUTUBE pe cei ce simpatizeaza cu Rusia sau China.
  Tot azi, este simplu sa vezi pe cei ce critica sau sunt impotriva unor masuri sau pareri contrare „democratiei ” americane combinata mai nou cu cozile de topor europene.
  Este de ajuns sa citesti o postare a unui critic al „democratiei ” dupa care intri in lista lui de prieteni si ai lista completa de ne-prieteni ai yankeyior.
  Asta sa intimplat in ziua 1 al conflictului Palestiniano-Israelian de acum 2 saptamini.
  Toti cei care erau trecuti „la index” din mai multe retele de socializare …au inceput sa aibe postari sterse, conturi suspendate sau, sanctiuni diverse cu interdictii de a mai posta o perioada. ( eu m-am ales cu o suspendare de 88 de zile. )
  Totul este „concertat” sa se impiedice prin orice mijloc TOT ce ar putea pune intr-o lumina proasta propaganda iudeo-americana- vest europeana.
  Asa se face ca de la pensionara din Ukraina care a distrus o drona ruseasca cu borcanul de muraturi, sa trecut la „hard core ” …copii arsi si decapitati alaturi de femei violate si ucise de palestinieni.
  In acest moment, ma gindesc ca este posibil ca regia din orienrtul mijlociu sa fie de sorginte americana.
  Pentru a distruge inversunatul dusman sl Israelului , Irakul, a fost regizat Turnurile Gemene.
  Pentru a motiva declansarea razboiului impotriva Iranului , va fi folosit motivul finantarii si aprovizionarii Organizatiei Hezbollah de catre acestia. Israelul trece la distrugerea totala a fisiei Gaza, facind rost de noi teritorii. America incearca sa hiriie Iranul, punindule rabdarea la incercare.
  Domnul Cristoiu a ramas cam singur , lamurindu-se inca o data ca si minciuna-i vorba.

 2. Roxana spune:

  Va multumesc pentru articol.Trebuie vazut Ep 32 Tucker Carlson postat pe X (twitter) acum vreo 10 ore unde se arata o minciuna la nivel mondial, printre multe alte minciuni. Sa vedem daca nu il inchide si pe el in acelaşi mod miseleste cum au facut-o cu Maestrul Cristoiu. Speram ca oamenii de talia dvs Dle Tomozei, sa se faca auziti si sa ne calauzeasca pasii catre libertatea cuvantului care este tot mai ingradita in mod abuziv, tocmai de cei care se promoveaza a garanta libertatile noaste. Sa nu-i lasam sa domine nimic din presa. Noi, cititorii, va felicitam ca aveti curajul si va sustinem. Numai bine.

  • Dan Tomozei spune:

   Să știți că nu consider că sunt în situația în care să invoc ideea de curaj. Este pur și simplu solidaritatea cu un om, dincolo de solidaritatea cu un maestru al profesiei de gazetar.
   În mod cert, nu mă solidarizez cu toți din presa din România, în zdrobitoarea majoritate “funcționari” executanți de ordine care distrug profesia și societatea, necum jurnaliști.

   • Roxana spune:

    Ce frumos…. ” functionari „…. Maestrul Cristoiu a promis ca ne va spune in urmatoarea tableta, probabil diseara, cine anume este ” functionarul ” care raspunde de YouTube România. Abia astept.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.