Beijing/Antonio Guterres: Atacurile Hamas nu pot justifica pedepsirea colectivă a populației palestiniene

„Sunt extrem de conștient de nemulțumirile profunde ale palestinienilor care se află de 56 de ani sub ocupație. Dar, aceste nemulțumiri nu pot justifica acțiunile de teroare împotriva civililor, comise de Hamas în 7 Octombrie, pe care le-am condamnat imediat. Mai mult, aceste atacuri, nu pot justifica pedepsirea colectivă a populației palestiniene”, a transmis astăzi, la Beijing, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres (foto), în cadrul mesajului prezentat în deschiderea oficial a celui de-al treilea Forum pentru cooperare internațională „O centură, un drum”.

Vorbind despre catastrofa în desfășurare din Orientul Mijlociu, Guterres a subliniat că „regiunea este într-o prăpastie”, motiv pentru care a lansat două apeluri de urgență: pentru Hamas – „să elibereze de urgență și necondiționat ostatecii”, pentru Israel – „să permită fără restricții accesul ajutorului umanitar, pentru a răspunde necesităților de bază ale oamenilor din Gaza, unde majoritatea sunt femei și copii”.

Liderul ONU a declarat că este „oripilat de sutele de oameni omorâți în Spitalul Al Ahli din Gaza, în urma unui atac pe care l-am condamnat ferm. Solicit ajutor umanitar imediat, încetarea focului, pentru a asigura timp și spațiu suficient, pentru ce aceste două solicitări ale mele și suferința umană să înceteze. Prea multe vieți și soarta întregii regiuni atârnă în balanță”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Drumul Mătăsii, Europa, Europa - Asia, Fâșia Gaza, Multilateralism ... în doi, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.