China sancționează cinci companii SUA care vând armament către Taiwan

Vânzările de arme americane către Regiunea chineză Taiwan încalcă în mod flagrant principiul unei singure Chine și prevederile celor trei Comunicate comune China-SUA, în special comunicatul comun China-SUA din 17 August 1982, transmite Ministerul chinez de Externe în cadrul unui mesaj, în care sunt criticate inclusiv sancțiunile unilaterale pe care SUA le-a impus companiilor chineze și cetățenilor chinezi.
În conformitate cu legislația chineză, autoritățile din China au decis să sancționeze cinci companii din industria americană de: BAE Systems Land and Armament, Alliant Techsystems Operation, AeroVironment, ViaSat și Data Link Solutions.

Contramăsurile constau în înghețarea proprietăților acestor companii din China, inclusiv a bunurilor mobile și imobile, aplicarea interdicției organizațiilor și persoanelor fizice din China de a efectua tranzacții și cooperări cu acestea.

Potrivit MAE chinez, acțiunile SUA afectează grav suveranitatea și interesele de securitate ale Chinei, subminează pacea și stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan, încalcă drepturile și interesele legitime și legale ale companiilor și persoanelor din China.

MAE chienez a subliniat că guvernul de la Beijing „rămâne neclintit în hotărârea de a proteja suveranitatea națională, securitatea și integritatea teritorială, de a proteja drepturile și interesele legale ale companiilor și cetățenilor chinezi”, motiv pentru care a solicitat SUA să respecte principiul existenței unei singure China și cele trei Comunicări comune China-SUA, să respecte dreptul internațional și normele de bază care guvernează relațiile internaționale, să înceteze înarmarea Taiwanului și să nu mai vizeze China cu sancțiuni unilaterale ilegale. În caz contrar, va exista un răspuns puternic și hotărât din partea Chinei.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Din arhive, Înţelege China, Multilateralism ... în doi, Problema Taiwan, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la China sancționează cinci companii SUA care vând armament către Taiwan

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.