Emil Boc: Portul Constanţa poate deveni extrem de eficient în colaborarea comercială româno – chineză

Premierul Emil Boc a declarat, luni, la Beijing ca Executivul român aşteaptă participarea companiilor chineze la dezvoltarea unor proiecte majore de infrastructură în parteneriate public-privat. El a vorbit despre proiecte precum reactoarele 3 şi 4 de la Centrala Nucleară din Cernavoda, canalul Dunare – Bucureşti, centura Bucureştiului şi canalul Siret – Bărăgan. Premierul a mai vorbit şi despre importanţa majoră pe care portul Constanţa ar putea-o avea în dezvoltarea relaţiilor comerciale cu China.
„Se vorbeşte tot mai mult de noul drum modern al mătăsii. Eu cred că atât România, cât şi China sunt interesate să eficientizeze aceste rute. De aceea, portul Constanţa poate deveni extrem de eficient în derularea acestor relaţii pe care ţările noastre le au”, a spus Boc la Forumul de afaceri româno – chinez desfăşurat, luni, la Beijing, cu ocazia vizitei pe care Boc şi alţi patru miniştri o desfăşoară în China.
„Ţările noastre au o excelentă relaţie tradiţională din punct de vedere politic şi acum trebuie să dovedim un pragmatism pe care sunt convins că cele doua părţi îl au”, a mai spus Boc. El a amintit că Beijingul ocupa doar locul 16 în clasamentul ţărilor care investesc în România. „Primul ţăruş al relansării pragmatismului relaţiei România – China se bate azi la Beijing”, a adaugat premierul.​
Textul integral pe HOTNEWS.RO

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.