China şi Rusia au semnat acorduri de colaborare în valoare de peste 7 miliarde USD

În ajunul celei de-a 16-cea întâlniri periodice a premierilor chinez şi rus, au fost organizate, la Beijing, o serie de evenimente între cele două guverne şi cercurile comerciale şi industriale din cele două ţări. Luni, a fost deschis, la Beijing, Forumul la nivel înalt al cercurilor comerciale şi industriale din China şi Rusia. Părţile au semnat o serie de acorduri de colaborare în valoare de 7,08 miliarde USD. Cei doi vicepremieri, participanţi la acest forum, au declarat că la apropiata întâlnire periodică a premierilor chinez şi rus, părţile vor semna un Memorandum privind cooperarea economică în domeniul modernizării, care va clarifica direcţia de dezvoltare a relaţiilor economice dintre cele două ţări.
La forumul de luni de la Beijing, partea chineză şi cea rusă au semnat 16 acorduri de cooperare economică şi comercială, dintre care cele de investiţii însumează 4,16 miliarde dolari. Au mai fost semnate altele cinci acorduri de cooperare comercială şi şase acorduri de colaborare economică şi tehnică.
În primele opt luni ale anului în curs, volumul total al comerţului între China şi Rusia a fost de 50,8 miliarde dolari americani, în creştere cu 43,7% faţă de perioada similară a anului trecut. Astfel, China a devenit primul partener comercial al Rusiei. La ceremonia de deschidere a forumului de luni, vicepremierul chinez Wang Qishan a arătat că R. P. Chineză şi Federaţia Rusă au obţinut rezultate fructuoase în colaborarea din sectorul energetic. Cooperările bilaterale din alte domenii, cum sunt: tehnologia spaţială, transportul şi construcţia infrastructuri, se derulează în condiţii bune. Există o puternică forţă motrice pentru cooperarea bilaterală economică.
Textul integral pe RADIO CHINA INTERNAŢIONAL

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Rusia, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.