China reflectată în presa de la Bucureşti – 12.10.2011

ADEVĂRUL – Putin vine din China cu şapte miliarde de dolari

Nu mai puţin de 17 acorduri între cele două state şi între companii vor fi semnate în timpul vizitei de premierul rus Vladimir Putin în China , informeaza ITAR-TASS. Acestea vor însuma şapte miliarde de dolari. Cel mai important document, este, potrivit adjunctului şefului secretarului general al guvernului, Iuri Uşakov, memorandumul interguvernamental privind modernizarea economică. Acest document va fi analog „Parteneriatului pentru modernizare” încheiat de Rusia cu Uniunea Europeană, scrie „Kommersant”. Potrivit experţilor, Moscova este constrânsă să apeleze la ajutorul Bejingului, pentru că, din cauza costurilor uriaşe, nu este în stare să producă aparatura de înaltă tehnologie de care are nevoie. … (…).
Textul integral AICI

IMOPEDIA – În China, Guvernul se luptă să scadă preţul locuinţelor

În China, valoarea locuinţelor a crescut de la an la an, piaţa imobiliară necunoscând termenul de „criză”, lumea întreagă urmărind cu interes zona. Totuşi o uşoară scădere – de 0,03% (conform datelor Soufun Holdings Ltd, cea mai mare companie imobiliară din China) – este anunţată de publicaţiile din întreaga lume. La nivel naţional, locuinţele au un preţ mediu de 1.023 euro/mp (8.877 yuani). Ceea ce înseamnă o creştere de puţin peste 6%, comparativ cu preţul mediu din septembrie 2010, arată datele Soufun. De asemenea, compania imobiliară chinezească anunţă că valoarea proprietăţilor rezidenţiale s-a apreciat în 54 de oraşe contorizate (din 100), pe când 44 de localităţi au înregistrat scăderi de preţ. … (…).
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – Este pregătită America pentru un război comercial cu China?

SUA se vor angaja probabil într-un război comercial cu China care va avea consecinţe davastatoare pentru ambele părţi dacă politicienii americani, sprijiniţi de alegătorii frustraţi de problemele economice şi de şomajul ridicat, decid să adopte un proiect de lege care va pedepsi Beijingul pentru manipularea cursului valutar cu scopul de a câştiga avantaje comerciale. În opinia unora dintre politicienii americani, politica Beijingului de a controla cursul yuanului provoacă reducerea locurilor de muncă în SUA, scrie AFP. Proiectul de lege, care marţi a fost dezbătut în Senat, cameră a Congresului controlată de democraţi, le va permite SUA să impună tarife bunurilor fabricate în China. … (…).
Textul integral AICI

ZIARUL FINANCIAR – Un sat de chinezi cu doar 2.000 de locuitori a cheltuit 350 mil. euro pe un super zgârie-nori de 75 de etaje

A fost recunoscut drept cel mai bogat sat din China, fiecare din cei 2.000 de locuitori înregistraţi oficial având în medie 250.000 de dolari în bancă, iar acum mica localitate îşi arată puterea economică printr-un nou zgârie-nori, scrie Daily Mail. Clădirea situată în satul Huaxi din provincia estică Jiangsu are 328 de metri, este cea mai înaltă construcţie din statul asiatic, principalul rival situându-se la 900 de kilometri depărtare, la Beijing. Turnul din satul Huaxi este mai înalt cu 18 metri decât clădirea Shard, care se va deschide în Londra anul viitor. Se pare că înălţimea de 328 de metri nu este întâmplătoare: 32 este considerat un număr benefic în afaceri în China iar cifra 8 semnifică prosperitate. … (…).
Textul integral AICI

EVENIMENTUL ZILEI – Fiţe „made in China”: Jaguar Land Rover va produce maşini în Republica Populară

Patronatul indian al producătorului auto de lux britanic Jaguar Land Rover urmează a încheia un parteneriat cu firma Chery Automobile pentru fabricarea renumitelor limuzine şi SUV-uri europene în China. Este doar o chestiune de zile. Ediţia online a revistei britanice „Autocar” a titrat în urmă cu puţin timp: Jaguar Land Rover (JLR) va face maşini în China! Limuzinele şi SUV-urile de lux europene vor fi asamblate împreună cu Chery Automobile, producătorul chinez care se bucură de cel mai mare succes în afara graniţelor Republicii Populare. … (…).
Textul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.